Ю.Світлична: «Серед пріоритетів — контроль за використанням бюджетних фінансів та знищення корупції»

12 лютого відбувся спільний захід керівництва регіональних органів прокуратури, СБУ та Нацполіції.

фото інтернет

Під час координаційної надари керівництва регіональних органів було підбито підсумки 2017 року та розглянуто завдання на поточний рік. Керівник області Юлія Світлична позначила пріоритетні напрямки та підкреслила необхідність активної роботи щодо реалізації антидиверсійних та антитерористичних програм у регіоні.

-В області затверджено низку відповідних програм, і я на найближчій сесії обласної ради 1 березня ініціюватиму питання щодо підкріплення плану заходів реальним фінансуванням — для того, щоб підвищити якість роботи правоохоронних органів на території області, — відзначила голова ХОДА.

Контроль за використанням фінансових ресурсів органами місцевого самоврядування й ефективна боротьба з корупцією є пріоритетними.  Як наголосила керівник області, децентралізація на сьогодні стає головною реформою держави. Це дає можливість поповнювати місцевий бюджет, а також надає більше повноважень органам місцевого самоврядування, які треба контролювати за законністю рішень та використання фінансових ресурсів.

-Керівник, який мав боротися з корупцією, сам став організатором зухвалих схем у Держпродспоживслужбі. Цьому не бувати. І я ініціювала питання щодо звільнення керівника Держпродспоживслужби в Харківській області. Сьогодні його вже немає. Деякі керівники територіальних органів державної влади досі не зрозуміли, що час змінився. Знищення корупції – це принципова позиція Президента України, Генерального прокурора та наших міжнародних партнерів. І я прошу вас особливу увагу приділити дотриманню букви закону на території області, — звернулась до правоохоронців Юлія Світлична.

На нараді також піднімалось питання оперативного реагування патрульної поліції на виклики з медичних закладів регіону, а по завершенню заходу Юлія Світлична привітала прокурора Харківської області Юрія Данильченка та його першого заступника Артема Степанова з наданням їм звань заслужених юристів України.

Загрузка…