Юлія Світлична провела робочу зустріч з радником Посольства США

фото інтернет

Сьогодні, 28 вересня, голова ХОДА Юлія Світлична та радник Посольства США Джон Пол Шутте у ході зустрічі обговорили реалізацію спільних проектів ХОДА і Посольства США в Україні та перспективи подальшого співробітництва.

Керівник області зазначила, що у Харківській області проводять багато міжнародних заходів, один з яких – 10-й, ювілейний, Міжнародний економічний форум, який пройде 29 вересня. Форум зібрав 35 країн, майже 600 учасників, серед яких — 18 надзвичайних та повноважних послів. Представники перших 10 економік світу — вже на Харківщині. Спільно з Посольством США регіон реалізує декілька проектів, серед них – будівництво та запуск у роботу найбільшого в Україні екстериторіального ЦНАПу, який надає біля 450 послуг та щоденно обслуговує близько 2,5 тис. людей.

— Також реалізуємо низку спільних антикорупційних програм та підходів, розроблених спільно з Посольством США. Запроваджуємо певні підходи щодо проведення допорогових тендерних процедур, і маємо з них суттєву економію, — сказала Юлія Світлична.

Джон Пол Шутте передав Юлії Світличній вітання від Надзвичайного та Повноважного Посла США в Україні Марі Йованович, зазначивши, що вона, на жаль, не зможе бути присутньою на форумі, але за першої можливості обов’язково відвідає Харківщину.

-Марі Йованович наголошує, що тільки відвідуючи регіони, можна побачити, який великий прогрес є в країні. І найбільше це видно саме в Харківській області», — підкреслив Джон Пол Шутте. -Я щасливий нашому партнерству і тим результатам, яке воно принесло. Ви досягли гарних результатів, незважаючи на ризики, які постали перед вашим регіоном. Впевнений, що подальша наша співпраця буде корисною і для вас, і для нас.

Радник Посольства США зазначив, що вже встиг ознайомитися з результатами розвитку сектору малого та середнього бізнесу Харківщини, які є показником економічного зростання області.

Загрузка…