Голова ХОДА провела зустріч з Послом Литовської Республіки в Україні

фото інтернет

У ході зустрічі сторони обговорили участь литовської делегації в Х Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», а також подальшу співпрацю між Литвою і нашим регіоном.

— Ми дуже цінуємо підтримку, яку Литва надає Україні і Харківській області. Для нас було дуже почесно приймати президентів України і Литви в минулому році. Ми вдячні Далі Грібаускайте за міцну підтримку нашої країни на міжнародній арені», — сказала глава ХОДА Юлія Світлична. — Наші підприємства шукають нові можливості і партнерів, нові шляхи розвитку бізнесу. Ми будемо раді розвивати співпрацю з Литвою. Зі свого боку ми готові організувати зустрічі, надати базу для налагодження бізнес-зв’язків між нашими і литовськими підприємствами. Як керівник області можу запевнити, що з нашого боку в рамках законодавства буде надана вся необхідна підтримка для розвитку міжнародного бізнесу в регіоні.

Вона відзначила, що для активізації економічної діяльності в останні роки проведена велика робота. У результаті — зростання машинобудівного виробництва, заробітних плат, збільшення робочих місць на 8 тисяч. Відновлюється робота підприємств, які були зупинені. Підвищується якість продукції власного виробництва, яка тепер може конкурувати з європейською.

Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської республіки в Україні Марюс Януконіс зазначив, що бачить у Харківському регіоні хорошого партнера з дуже великим потенціалом.

— Я радий, що нам вдалося зібрати дуже велику групу литовського бізнесу для участі в форумі. Сподіваюся, що ми отримаємо конкретний результат — знайдемо реальних партнерів і реалізуємо спільні проекти, — сказав Марюс Януконіс. — У нас вже є освітні зв’язки, ми продовжуємо реабілітацію українських і харківських військовослужбовців. Упевнений, нам вдасться розвинути і бізнес-відносини.

Також він наголосив, що в литовській делегації є представники Вільнюської Торгово-промислової палати і Литовсько-української ділової ради, які постійно працюють над тим, щоб встановити бізнес-зв’язки з нашим регіоном.

Загрузка…