Світлична: «Харківщина збільшила експорт продукції до країн ЄС на 40%»

фото інтернет

Сьогодні, 29 вересня, голова ХОДА Юлія Світлична та Головою Представництва ЄС Хюг Мінгареллі обговорили стан соціально-економічного розвитку регіону, хід реформи децентралізації та об’єднання громад, а також співпрацю Харківщини з ЄС.

— Експорт харківських підприємств до країн Європейського Союзу збільшився з 2016 року на 40%. З 2016 по 2018 рік на Харківщині реалізовано більше ніж 30 європейських проектів та програм, включаючи програми міжнародної технічної допомоги та деякі фінансові програми, зокрема, — сказала Юлія Світлична. -Цього року в Харківському аеропорту відкрито додатково 10 напрямків – сезонних та регулярних рейсів. Маємо до 100 рейсів на тиждень.

Вона також відзначила, що на Харківщині вже створено 17 об’єднаних територіальних громаду, у тому числі найбільшу в Україні Лозівську ОТГ. А 4 новостворені об’єднані територіальні громади входять до 20-ки найбільших в Україні. Керівник області також акцентувала увагу на підвищенні рівня бізнес-активності в регіоні та розвитку міжнародного авіасполучення.

Глава Представництва ЄС в Україні відзначив, що всі наведені дані є дуже позитивними.

-Ми абсолютно впевнені в тому, що місцеві та регіональні органи влади відіграють надзвичайно важливу роль у соціально-економічному розвитку країни. Ви дали дуже позитивні цифри, що свідчать про розвиток експорту та промисловості. Що стосується експорту, в нас також є позитивні дані, які підтверджують цю інформацію. Україна загалом та Харківщина, зокрема, дуже значним чином підвищили обсяги експорту до країн ЄС, — сказав Глава Представництва ЄС в Україні.

Хюг Мінгареллі наголосив на важливості реалізації всіх заходів у рамках реформи децентралізації як на державному, так і на регіональному рівнях. Та відзначив позитивну динаміку, яка спостерігається у розвитку сфери охорони здоров’я.

https://www.facebook.com/100002235311576/posts/1861102847307541/

Загрузка…