З приводу подій у Черкасах

З приводу подій у Черкасах
фото соц сети

Якби у мене була можливість виступати перед судом присяжних щодо подій, пов’язаних з тим що трапилось завдяки участі Національного Корпусу в Києві, Черкасах, Житомирі з приводу розкрадань і корупції в Укроборонпромі, правоохоронних органах, то я б сказав наступне:

Активістам Національного Корпусу закидають вчинення якогось злочину. Як же так? Що сталося? Для воюючої країни корупція в оборонці, покриття корупції — все це (дуууже м’яко кажучи) суспільно небезпечні діяння, на боротьбу з якими закликали активісти Національного Корпусу. Вони привертали увагу всієї України, Президента, правоохоронців до цієї проблеми. Яка мета їх виступів Національного Корпусу? Чого домагалися його активісти? Очевидно одного: реального та невідкладного розслідування справ, пов’язаних зі злочинами в сфері оборонпрому, негайного відсторонення від посад та взяття під арешт винних у цьому ганебному злочині… Чого досягли активісти Національного Корпусу? Чи досягли вони поставленої мети? Вважаю, що так. Увага була привернута! Завдяки, спочатку журналістським розслідуванням, а потім і діям Національного Корпусу, боягузлива, прогнила система зрушила з мертвої точки і … о диво! Почалося розслідування! Резонанс привернув увагу всієї України! Саме через те, що практично ВСІ правоохоронні органи в країні паралізовані корупцією, і, як горді птахи, без відповідного «стусана» нікуди не полетять, Національний Корпус взяв на себе ініціативу саме таким «стусаном» й підштовхнути гордих посадовців. БУЛА ВІД ЦЬОГО «СТУСАНА» СУСПІЛЬНА КОРИСТЬ? ОДНОЗНАЧНО: ТАК! СУСПІЛЬНА КОРИСТЬ БУЛА! ЧЕРЕЗ ПОЧАТОК РОЗСЛІДУВАНЬ З’ЯВИЛАСЬ НАДІЯ, ЩО РИЗИК СУСПІЛЬНОЇ НЕБЕЗПЕКИ В ОБОРОНЦІ УКРАЇНИ БУДЕ ЗНИЖЕНО! МОГЛИ ВОНИ ДІЯТИ ІНАКШЕ? НІ, НЕ МОГЛИ! СИСТЕМА ПАРАЛІЗОВАНА КОРУПЦІЄЮ, ЧЕРЕЗ ЩО ПОДАЛЬША БУДЬ-ЯКА БЕЗДІЯЛДЬНІСТЬ МОГЛА Б ПРИВЕСТИ ДО ЩЕ БІЛЬШОЇ СУСПІЛЬНОЇ НЕБЕЗПЕКИ!

Так, згідно статті 11 Кримінального Кодексу України, злочином вважається суспільно небезпечне винне діяння. Слідчі, судді, прокурори не можуть цього не знати (хіба що вони не читали КПК). Тепер увага, панове присяжні! Дайте відповідь на одне питання: ЧИ МОЖЕ ВВАЖАТИСЯ СУСПІЛЬНО НЕБЕЗПЕЧНИМ ДІЯННЯ, ВІД ЯКОГО ЛІКВІДУЄТЬСЯ СУСПІЛЬНА НЕБЕЗПЕКА? ВІД ЯКОГО ТІЛЬКИ СУСПІЛЬНА КОРИСТЬ? Я думаю, що КАТЕГОРІЧНО НІ, НЕ МОЖЕ! Я вважаю, що за умов, коли держава через корупцію, бездіяльність стає загрозою для суспільства, починає нести суспільну небезпеку, народ повинен втручатися в цю ситуацію, в тому числі й через подібні «стусани»!

За таких обставин вважаю будь-яке досудове розслідування (санкції, словом все), щодо активістів Національного Корпусу, щодо вищенаведених подій в Києві, Черкасах, — черговим злочином правоохоронної системи, спрямованим на притягнення завідомо невинних до кримінальної відповідальності (ст. 372 КПК України). Слава Україні!

І, як приклад, зміст ст. 372 КК України: «Притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності 1. Притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, прокурором чи іншою уповноваженою на те законом особою — карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. 2. Те саме діяння, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину, а також поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою фальсифікацією, — карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років».

А. Ряснянський, правозахисник, громадський діяч

Загрузка…