Житло в Харкові стане доступнішим

За заявою Сергія Комнатного, глави Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, з 28 листопада в Україні відновлює свою роботу програма “Доступне житло”.

Житло в Харкові стане доступнішим
фото интернет

З 28 листопада 2017 року громадяни України можуть подавати заявки до Державного фонду молодіжного житлового будівництва для участі у програмі “Доступне житло”. Програма передбачає надання державної підтримки для відшкодування вартості житла. Так, для громадян, які потребують покращення житлових умов розмір відшкодування становить 30%, для учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб — 50%.

Для того, щоб стати учасником програми, потрібно виконати декілька кроків. По-перше, громадянин повинен перевірити, чи входить він в ту категорію людей, що мають право користуватися програмою. По-друге, визначити розмір державної підтримки. По-третє, зібрати та подати документи до Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. По-четверте, обрати квартиру з переліку об’єктів, який складає Фонд. Та на завершення — укласти договір з регіональним управлінням Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву та забудовником.

У програмі “Доступне житло” можуть брати участь:  1) ті, хто перебуває на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов; 2) хто має житло у власності, площа якого менша ніж 13,65 кв.м.; 3) громадяни, котрі не мають житлової площі. При цьому для отримання відшкодування, середньомісячний дохід всіх членів сім’ї не повинен перевищувати 5-кратний розмір середньомісячної заробітної плати у відповідному регіоні.

Загрузка…