Україну врятує «права» молодь?

фото InsiderNews

Максим Жорін – голова міжобласного об’єднання партії «Національний корпус» у східному регіоні країни – «Терен-Схід» дав нам ексклюзивне інтерв’ю.

«Нацкорпус» це насправді молода, але вже досить потужна політична сила, що набирає популярності в першу чергу у Харкові. Максим – колишній командир полку «Азов», що особисто та успішно брав участь у багатьох боях на сході України. Чому саме націоналісти можуть врятувати Україну? Як ламаються стереотипи про «ватний» Харків? Та як вже зараз «Нацкорпус» допомагає звичайним людям він розповів кореспонденту «ІnsiderNews». 

Що таке «Терен-схід»? І які цілі він переслідує?

Це молоде громадсько-політичне новоутворення, регіональне відгалуження партії «Національний корпус». До нього входять Сумська, Полтавська, Донецька, Луганська та, звісно, Харківська області. Така організація дозволяє нашій політичній силі ефективніше виконувати свої задачі. Також ми розуміємо, що кожен регіон України має свої певні ментальні, звичаєві особливості. І тому працювати у такому форматі ще більш зручно – коли ти знаєш ці особливості і розумієш їх. Я кажу це, як людина, що сама народилася у місті Рубіжне, що на Луганщині.

Чому саме Харків було обрано центром «Терен-схід»?

Це очевидно! Харків на протязі декількох сторіч це справжній центр східної України. Центр економічний, центр культурний та… націоналістичний.

Але свого, часу у 2014 році, так було важко сказати…

Це стереотип. Нажаль, наше місто часто помилково називають «ватним». Це не так. Зараз багато тих, кого прийнято називати «ватою», тобто антиукраїнськи налаштоване населення, самі вже не знають чого вони хочуть і кого підтримують. Це зайвий доказ того, що ситуація 2014 року – наслідок маніпуляцій Москви та підзвітних їй політиків-коллабарантів. Я впевнений, що більшість харків’ян це люди із здоровою проукраїнською позицією. Дійсно, існує певна проблема «демонізації» націоналістів. Причому до неї долучаються не лише звичні проросійські сили, а й багато інших. Але коли на шальках терезів слова корумпованих політиків, а на іншій реальні дії, то вибір для здорово мислячої людини очевидний.

З якими ще проблемами зіштовхується «Національний Корпус» та націоналісти загалом на сході України? І як їх можна подолати?

Головна проблема нашого регіону таж сама, що скажімо у Львові чи Одесі. І у цієї проблеми є обличчя. Зазвичай обличчя це зустрічає вас у владних кабінетах. Вже всім зрозуміло, що головна внутрішня проблема України, це пронизана корупцією гнила система влади. І так само зрозуміло, що її потрібно міняти. Інша справа як. Насправді рецепт простий – до влади мають прийти ті, хто насправді вболіває за Україну, а не за свої і без того роздуті кишені. Ті, хто хоче аби їх діти і онуки жили на цій землі. І хто як не націоналісти найкраще підходять для цієї задачі?

І у ЗМІ, і просто серед українців постійно повторюються одні й ті ж слова: має прийти хтось новий, до влади мають прийти молоді політики…

Так, це зрозуміло. Скажу, що «Національний корпус» це не просто молода політична сила – партію засновано нещодавно. Але ми, разом з тим, ще й наймолодша партія за середнім віком членів. Серед нас досить багато ветеранів війни на сході. Це сплав активної молоді, що хоче жити у нормальній країні та людей, що готові віддати життя за свою Батьківщину. Людина, що не жалкуючи себе стоїть на захисті своєї землі не буде її плюндрувати. А молодь просто розуміє, що іншого виходу немає: якщо не вони, то хто? Ми взагалі приділяємо багато уваги роботі саме з молодим поколінням – у нас є цілий ряд дієвих проектів, що працюють на міжобласному, тобто тереновому, рівні.

І що це за проекти? Наведіть декілька прикладів.

Наприклад це «Спортивний корпус». Особливість цього проекту – ми пильно враховуємо особливості регіону де він проходить. Ми розвиваємо ті напрямки спорту, що вже мають певну базу у тому чи іншому місці. Тобто, якщо скажімо, у Маріуполі є хороша школа карате – ми будемо максимально допомагати, аби вона стала краще. Також є проект «Білі янголи». Це заняття із самооборони для жінок та дівчат. Причому вони поєднуються із благочинною діяльністю – допомагати нездоленим природно для доброго жіночого серця. Усі заняття проходять безкоштовно. Саме так, як тільки група набирається – починаються тренування. У нас багато акцій на підтримку здорової сім’ї – на відміну від влади для нас це найважливіший напрям! Звісно, ми займаємось не лише молоддю. Проект «Зв’язок поклонінь» допомагає літнім людям, а «Пам’ять нації» вшановує наших загиблих героїв.  Популярний серед молоді  й «Екокорпус» — природозахисний проект. Якщо до нас звертаються із повідомленнями про забруднення довкілля, загарбання «зелених» місць чи водойм, що належать громаді ми втручаємось і наводимо лад…

Але ж обмеження доступу до водойму протизаконне. Чому цим не займається поліція?

Знаєте, це навіть вже не смішно… У Маріуполі, де я був близько пів року, ситуація із екологією та доступом населення до природи катастрофічна. Місцеві мешканці у відчаї – там майже не лишилося доступу до чистого водойму. Їх загарбали… скажімо так, заможні люди порушивши при цьому закон. Коли місцеві звернулися до поліції, стражі правопорядку сказали «а це не до нас, ідіть до «Нацкорпусу» вони вам допоможуть…

І ви допомогли?

Звісно. І це не єдиний приклад, коли націоналісти стають на захист закону. Свого часу, у складі «Азову» я патрулював кордон із Молдовою у Одеській області. І ми, певно чи не єдині, хто реально боровся із контрабандою… Але, я пригадую, як місцеві нам казали: «а як же ми без цього житимемо?». Там цілі покоління ніде не працюють, а живуть виключно з «контрабасу». І вже ні на яку роботу не хочуть.

Це проблема усіх прикордонних регіонів?

Це проблема усієї України! І вина тут на владі яка б мала забезпечити (підкреслюю, навіть не контроль) умови для гідного життя та роботи тих людей. Натомість зневірені у своєму майбутньому в Україні нас полишають тисячі молодих людей, що їдуть, особливо багато в Польщу, і вже не повертаються звідти.

Це можна змінити?

Так! І саме для цього створено «Національний корпус». Ми маємо стати новими обличчями в українській владі, щоб назавжди змінити її на краще. Українці заслуговують на гідне життя. При цьому, ми плідно співпрацюємо з усіма іншими націоналістичними партіями регіону. Ми усвідомлюємо, що цю боротьбу ми можемо виграти лише разом. Тому саме разом ми будемо брати участь у виборах усіх рівнів від рівня ОТГ до президента. У нас мають бути єдині кандидати, єдина сила.

А як до співпраці з іншими політичними силами?

На нашу підтримку можуть розраховувати всі, хто не словами, але реальними діями покажуть: вони хочуть змін в Україні, добра та щастя її народу.

Загрузка…