Без військової приписки харківські абітурієнти матимуть проблеми із вступом до вишу

фото InsiderNews

У Харкові почалась приписна кампанія для 17-річних юнаків. Вона триватиме до 30 березня 2019 року. За цей час хлопці зобов’язані з’явитися до військкоматів та пройти відповідну процедуру. Звісно, із будь-якого правила є виключення. Приписна кампанія обійде стороною тих, хто відбуває покарання у виправних закладах, має іноземне громадянство чи немає його взагалі. Так само від походу до військкомату звільняються ті, хто просто немає на це фізичної змоги. Це має бути підтверджено медиками.

Для тих, хто не входить до вищезгаданих категорій у військкоматі обіцяють неприємні санкції. Це й адміністративна відповідальність перед законом, і проблеми із перереєстрацією місця проживання. Також неповнолітні «ухилянти» можуть зіштовхнутися із проблемами на вступі до вишу.

У військкоматі на юнаків чекатиме медичне обстеження, за результатами якого їм видадуть або приписку, або військовий квиток, у разі якщо вони будуть визнані непридатними до служби. Також військові визначатимуть їх ділові, психологічні якості та рівень фізичної підготовки.

Всього минулого року було приписано 8690 юнаків у Харківській області. З них 136 не з’явилися до військових комісаріатів у встановлений строк. Але все ж їх було знайдено протягом року та приписано.

У 2019 році приписна кампанія охопить 7417 юнаків 2002 року народження. Нажаль, ця цифра невтішна, бо на 7% менша, ніж у 2018 році. 

Загрузка…