Газові розбірки: в ХОГА почули харків’ян

Обласна влада обіцяє боротися за право містян на індивідуальні лічильники газу

Мешканці Харкова масово перешкоджають встановленню загальнобудинкових лічильників газу. Діло доходило навіть до “захоплення” робітників “Харківмісьгазу” мешканцями міста та погрозами від “газовиків” вимкнути газопостачання у “бунтівних” будинках взагалі. До протистояння харків’ян та “газовиків” долучилась і обласна влада. Раніше показові розбірки з “Харківміськгазом” влаштовував міський голова Харкова — Г. Кернес. А сьогодні на прес-конференції у SQ чиновник ХОГА, Олексій Бєлоцький, озвучив відношення установи до проблеми.

-Ми вже зараз намагаємось зупинити встановлення загальнобудинкових лічильників газопостачання. Люди мають право на їх індивідуальні аналоги. Харківська обласна рада постановила, щоб ми розібралися із ситуацією, — розповідає начальник управління паливно -енергетичного комплексу ХОГА, Олексій Бєлоцький.

За його словами, ХОГА надіслала листа до Кабінету Міністрів з проханням переглянути перспективний план, щодо встановлення лічильників у Харкові та області. Та чи дасть це якийсь результат — невідомо. Поки що, на будинках “відказників” лічильники виконують лише технологічну функцію. Тобто платять люди ще за “нормою”, а не по нарахуванням прибору. Та, якщо старання обласних чиновників не увінчаються успіхом, з першого січня 2018 року нарахування будуть проводиться за лічильником.

Загрузка…