Кернеса захищав «Оплот» — СБУ

фото інтернет

В Харкові співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали одного з колишніх членів злочинної організації «Оплот», причетного до організації зіткнень у Харківській міській раді.

Як повідомили в прес-службі СБУ, в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України, було встановлено, що харків’янин 20 червня брав активну участь в масових зіткненнях у харківській мерії. Зокрема провокував насильницькі дії по відношенню до громадських активістів.

Зазначається, що у минулому чоловік входив до складу злочинної організації «Оплот». Наразі зловмисник є активним членом організованого угруповання, яке діє «під прикриттям» низки місцевих охоронних структур, і бере участь у провокаціях, рейдерстві та інших діях, спрямованих на дестабілізацію ситуації на території регіону.

Коли зловмисник він готувався виїхати до Російської Федерації для переховування від українського правосуддя, співробітники СБУ затримали його у Харкові згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі тривають невідкладні слідчо-оперативні дії та встановлюються усі особи, причетні до вказаних правопорушень.

Нагадаємо, що 20 червня 2018 року активісти, які хотіли потрапити на сесію міськради натрапили на опір з боку муніципальної охорони та невідомих в масках. В результаті зіткнень було застосовано сльозогінний газ і димові шашки.

Загрузка…