В Нацкорпусі спростували причетність до вбивць «Сармата»

фото Facebook

Максим Жорін, колишній командир полку «Азов», голова міжобласного об’єднання «Терен Схід» ПП «Національний корпус» на своїй сторінці у Facebook зробив гучну заяву щодо звинувачень азовського руху причетності до вбивства в Бердянську бійця батальйону Донбас «Сармата».

«Сармат, наші життєві принципи та шляхи дуже співпадали з його переконаннями. Більше того, ми розуміли його боротьбу з Бердянською владою, яка так само виглядає і в усіх інших містах. Хотілось би висловити співчуття його рідним та друзям, які були поруч з ним, в зв’язку з тим, що його жорстоко та цинічно вбили.
Стосовно ситуації
Представниками батальону «Торнадо» вчора було написано в інтернеті, що начебто вбивці мають відношення до полку «АЗОВ», проте це дуже цинічна та брудна річ. Немає жодного доказу, стосовно того, що ця людина хоч колись була на базі полку «АЗОВ», немає жодного азовця, який би знав цих людей, немає жодного фото, відео підтвердження, немає жодного документу, що вони хоча би один день були у складі полку «АЗОВ». Але є всі документи про те, що ця людина була в підрозділі «Торнадо», що не потребує окремих доказів, бо це є у наказах та вони самі цього не спростовують. Незважаючи на логічність цих речей, вони дозволяють собі, і це вже не в перший раз, робити такі гучні та брудні заяви взагалі не турбуючись про те, щоб надати якусь доказову базу. Вони просто викидають бруд в інтернет, а потім з цього хайпують. Раніше вони хайпували з того, що викладали нецензурні відеозаписи. Тепер вони за гратами, їм складніше цим займатись. Зараз вони хайпують за рахунок того, що пишуть брудні речі про полк «АЗОВ».
Стосовно цих людей.
Вбивці жодного відношення звісно не мають, ні до полку «АЗОВ», ні до будь-якого іншого структурного підрозділу азовського руху, тому все що вони написали – брехня. І взагалі, чесно кажучи, я не знаю хто ще слухає людей, які за гратами за тяжкі злочини, за мародерство під час війни. Але я бачу, що в Фейсбуці є окремо проплачені бот-атаки, які підтримуються коментарями, лайками та всім іншим. З цього зрозуміло, що хтось в це вкладає гроші. Брудна та цинічна провокація, яка вже не в перший раз лунає від представників сумнозвісного «Торнадо».
Деяки «діячі» намагаються зіштовхнути лобами добровольців з різних добровольчих формувань. Вони мабуть не розуміють, що ми пройшли поруч з «Донбасом» дуже багато боїв на фронті, були в одних окопах, поруч з «Донбасом» були в Іловайську, в нас дуже довгий спільний шлях. Ми знаємо один одного, ми поважаємо один одного.
В той же час, мені є багато що сказати безпосередньо про підрозділ «Торнадо», який за нашими спинами входив в Марінку, коли ми її захищали, який постійно за нами заходив в тому числі і в Іловайськ. Тобто, про їх героїчність знаходження на фронті, я теж міг би розповісти. Проте, є велика різниця між нами та ними та між нашими стосунками. Ми займалися війною, ані мародерством, тому і сьогодні ми продовжуємо захищати країну, боротися на фронті вже на політично-громадських фронтах, а вони за свої вчинки знаходяться за гратами» — написав Максим Жорін.

https://www.facebook.com/maxim.zhorin.14/posts/417955608726546

Загрузка…