Лагідна революція в експертному середовищі

Після того, як співробітники поліції почали розслідування зловживань О. Клюєва, колишнього директора інституту ім. Бокаріуса, він був відсторонений від виконання обов’язків. На його місце прийшов новий молодий та амбіціозний чоловік.   Відповідно до наказу Міністерства юстиції України з 29 червня обов’язки директора Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» виконуватиме Сергій Тюлєнєв.

Майже відразу на новому місці Сергій Анатолійович повідомив співробітникам під час загальних зборів про зміни в роботі.

В першу чергу, зміну торкнуться проведення прозорих економічних розрахунків експертогодин.

По друге, буде змінено підхід до мотивування працівників установи. Будуть задіяні механізми які дадуть змогу робити це прозоро, чесно та справедливо.

Третім пунктом програми роботи керівника інституту стане знищення застарілого поняття поповнення  «спецрахунку», який не лише принижував звання експерта, а й іноді штовхав до неправомірних дій працівників.

В четверте… цей пункт програми напряму перегукується з попереднім. Треба негайно припинити будь які вимагання перерахувати кошти на благодійні фонди.

П’ятий пункт вже торкається кожного громадянина, який може зіткнутися з необхідністю експертного висновка. На всіх рівнях, та в усіх лабораторіях, негайно розглядати та випускати готові експертні висновки. В найкоротший термін повідомляти керівництво про будь які випадки безпідставної затримки.

Не оминув новий керівник і застарілого питання профспілок. Згідно вимогам С. Тюлєнєва в найкоротший термін повинні відбутися профспілкові збори на яких голова відзвітує перед колективом за проведену роботу та фінансові витрати.

Ну й на останнє, для того щоб більше не повторювались історії з розкраданням матеріалів, коштів та інших цінностей, новий керівник наказав провести інвентаризацію всіх основних засобів. Крім того, було винесено питання про створення внутрішнього чату інституту де співробітники змогли би надавати свої пропозиції з удосконалення діяльності та реформування системи.

Крім того, першим наказом Сергій Анатолійович створив групу з перевірки матеріалів, що були розкрадені. За результатами перевірки, матеріалів не виявили, про що складено відповідний акт.

Національний науковий центр «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса» повинен повернути втрачену довіру у людей. До експертних висновків та діяльності інституту повинні ставитися з повагою, яка була втрачена за останні роки.

Маємо надію, що стараннями нового керівництва, співробітників установи інститут ім. Бокаріуса буде звучати не просто гордо, а дуже велично й поважно.

Тюлєнєв Сергій Анатолійович народився 26.05.1976 року в м. Цюрупинськ, Херсонської області

Має повну вищу освіту: 1997 – закінчив Одеський інститут Сухопутних військ, м. Одеса за спеціальністю «Менеджмент» (кваліфікація бакалавра «Менеджменту»); 1997 – закінчив Одеський інститут Сухопутних військ, м. Одеса за спеціальністю «Організація продовольчого забезпечення військ» (кваліфікація спеціаліста «Офіцер тактичного управління тактичного рівня»); 2012 – закінчив Міжрегіональна Академія управління персоналом, м. Севастополь (кваліфікація спеціаліста «Менеджер туризму та готельного бізнесу»); 2012 – закінчив Міжрегіональну Академію управління персоналом, м. Севастополь (кваліфікація спеціаліста «Спеціаліст з фінансів»); 2017 – закінчив Інститут підготовки кадрів ДСЗУ, Міністерства соціальної політики України за спеціальністю «Демографія економіка праці, соціальна економіка і політика»; 2019 – закінчив Академію управління персоналом, м. Київ (кваліфікація спеціаліста «Юрист»). Кандидат економічних наук (2017).

мови: українська, російська – вільно; англійська – інтермедіа.

ТРУДОВА ДІЯЛЬНІСТЬ

08.1997 – 06.2008: Військово-морські сили України, м Севастополь Офіцер (військове звання майор). За час проходження військової служби відзначений командуванням численними грамотами, відзнаками та медалями.

06.2008 – 11.2008: ТОВ «Альбатрос» м. Ялта Заступник директора

11.2008 – 10.2010: ТОВ «БП «Арміда» м. Севастополь. Заступник директора

10.2010 – 03.2014: ТОВ «ТМ ГРУП», м. Севастополь Засновник

03.2014 – 05.2014: Міністерство соціальної політики України Помічник Міністра соціальної політики України

05.2014 – 03.2016: Міністерство соціальної політики України Заступник Директора Державна служба зайнятості України (центральний апарат)

03.2016 – 09.2016: Міністерство інфраструктури України Директор ДП «Центр науково-технічного супроводу дорожніх робіт та сертифікації дорожньої продукції»

09.2016 – 06.2017: Міністерство юстиції України Заступник директора Департаменту Міністерства юстиції України. Голова комісії з ліквідації Державної пенітенціарної служби України

06.2017 – 01.2018: Міністерство юстиції України Директор Генеральної дирекції Державної кримінально-виконавчої служби України

З 2018: Міжрегіональна Академія управління персоналом, м. Київ Доцент кафедри управління персоналом та економіки праці Навчально-наукового інституту менеджменту, економіки та фінансів.

З листопада 2022 по 28 червня 2023 року — директор Науково-дослідного центру судової експертизи з питань інтелектуальної власності Міністерства юстиції України.

З 29.06.2023 — Директор Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса»

Загрузка…