Ліки від проносу стануть доступними

За повідомленням Міністерства охорони здоров'я України, у 2018 році програма “Доступні ліки” поповниться препаратами ще для трьох напрямків захворювань.

Ліки від проносу стануть доступними
фото интернет

Згідно з рекомендаціями національних й міжнародних експертів, Міністерство охорони здоров’я пропонує доповнити програму “Доступні ліки” трьома новими нозологіями (групами захворювань), а саме: “Хронічні захворювання шлунка та дванадцятипалої кишки”, “Депресії та депресивний синдром” та “Профілактика й лікування анемії вагітних у першому триместрі”. За попередніми підрахунками, щоб поповнити препаратами програму “Доступні ліки” для лікування цих захворювань, потрібно близько 300 млн грн. Ця сума буде закладена в бюджет України на 2018 рік.

Також до програми планують включити два препарати для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями та діабетом II типу — “Лозартан” та “Глібенкламід”.

Нагадаємо, що програма “Доступні ліки” діє з квітня 2017 року. Вона надає можливість українцям безкоштовно або з незначною доплатою отримати препарати для лікування серцево-судинних захворювань, діабету II типу та бронхіальної астми. У 2017 році Кабінетом міністрів України для реалізації програми було закладено 700 млн грн бюджетних коштів.

Загрузка…