На Харківщині готуються до нового навчального року

фото InsiderNews

Сьогодні, 18 липня, заступник директора Департаменту капітального будівництва Володимир Норчак та заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев розповіли про підготовку до нового навчального року.

Анатолій Бабічев повідомив, що на проведення ремонтів в закладах освіти було виділено з усіх бюджетів 392 млн грн, і до кінця літа цифра буде вищою. На сьогоднішній день з 1600 навчальних об’єктів зазнали ремонту вже 1090 шкіл та дитячих садків. В цьому році було створено 170 нових місць в дошкільних навчальних закладах шляхом відкриття 4 дитячих садків та 2 нових груп. Також стало відомо, що шкільний автопарк поповнили на 14 нових автобусів, які з 1 вересня вийдуть на маршрути.

Триває підготовка до опалювального сезону, яку планується завершити до 15 вересня. До 15 серпня продовжуються ремонти в котельних. А школярі-початківці одразу відчують на собі реформування освітнього процесу.

-Всі першокласники будуть навчатися за новою концепцією «Нова українська школа», що увібрала в себе сукупність нових підходів та нове комфортне середовище. Цього року Харківська область отримала 73 млн субвенції з державного бюджету на підвищення кваліфікації вчителів, закупівлю нового комп’ютерного обладнання, а також на нові меблі, — зазначив Володимир Норчак.

6 минулорічних проектів були учасниками конкурсів на державний фонд регіонального розвитку, з яких три в цьому році будуть профінансовані: Краснопавлівська школа у Зміївському районі, Олексіївська — в Первомайському районі, та Зміївський ліцей.

Загрузка…