Нацкорпус вимагає відсторонити сепаратистів від українського футболу

фото інтернет

Вже вдвічі за декілька місяців народний депутат України Андрій Білецький, лідер партії «Національний Корпус» робив депутатські запити до КДК Федерації футболу України, та безпосередньо до керівництва ФФУ з приводу участі в українському футбольному чемпіонаті відвертого українофоба та сепаратиста Сергія Козаченко, гравця ФК «Каховка». Як повідомляє «Терен-Схід», всупереч закону України про Статус народного депутата ні одна футбольна організація не відповіла.

Сергій Козаченко протягом двох років (2016-2017) грав за футбольний клуб «Оплот Донбасса», президентом якого був голова терористичної організації ДНР Олександр Захарченко. Також він продовжує вести публічну антиукраїнську пропаганду і підтримує політику проросійських терористичних організацій. Він є активним користувачем соціальних мереж, в тому числі заборонених в Україні, на сторінках яких він відверто закликає до війни з Україною та захопленню Києва, робить величезну кількість репостів з сепаратистських ресурсів: «Русский онлайн», «Донецк-Луганск-Новороссия», «АнтиМайдан».

«Це все він робить вже зараз, граючи за український клуб з Херсона «Каховка. Треба звернути увагу на те, що це не тільки неприйнятна поведінка українського гравця українського ж клубу, але це порушення Закону України, та замах на територіальну цілісність нашої країни. Цей гравець – є справжнім «клієнтом» СБУ. Але чомусь ні СБУ, ні Федерація футболу на цей кричущий факт ні як не відреагували. Це справжній плювок в обличчя патріотичної громадськості України! Ми вимагаємо, негайного відсторонення від гри Козаченко в Українському чемпіонаті, та відкриття карної справи на цю особу за фактом заклику до повалення конституційного ладу України та посягання на територіальну цілісність України!» — зазначено в повідомленні.

«Національний корпус» наголосив, якщо керівництво Федерації футболу України, Контрольно-дисціплінарний комітет федерації футболу України та СБУ не приймуть ніяких дій по виконанню Законів України партія відновить справедливість самостійно, використовуючи всі доступні та не заборонені законом методи.

Загрузка…