Непередбачувані обставини на суді у справі теракту

Одіозний адвокат Олександр Шадрін більше не збирається захищати інтереси обвинуваченого у справі харківського теракту Сергія Башликова. Суд ухвалив призначити нового адвоката для здійснення захисту обвинуваченого.

фото InsiderNews

Судове засідання у справі теракту, який 22 лютого 2015 року забрав життя 4-х харків’ян, було присвячене вирішенню питання із захистом обвинувачених через закінчення строку дії договору, зокрема, між обвинуваченим Сергієм Башликовим та адвокатом Олександром Шадріним. В суді 31-го січня був присутній адвокат Дмитро Тихоненков, який пропонував безкоштовно захищати його інтереси в цей час, однак навіть після перемовин наодинці Башликов продовжував наполягати на тому, щоб йому дали змогу зв’язатися з Шадріним. Він відмовився від допомоги Тихоненкова через конфлікт інтересів з іншим обвинуваченим Віктором Тетюцьким:

-Скажіть будь-ласка, а у вас інша позиція з Тетюцьким? На скільки я розумію, всі три обвинувачених не визнають свою вину у вчиненні злочину, що інкримінується. Які інші думки можуть бути. У вас якось змінилася позиція? – звернулася суддя Ольга Горпинич до обвинуваченого, на що він відповів наступне:

-Нет, ваша честь, я не виновен и точка. Но согласно линии защиты я не согласен. Вдаваться в подробности я не хочу, потому что в дальнейшем вы увидите почему.

Прокурор Володимир Лимар запропонував не витрачати час на судовому засіданні й досліджувати докази, на які було вказано раніше, за участі адвоката Дмитра Тихоненкова, а вже, якщо лінія захисту буде конфліктувати, тоді й буде припинено судовий розгляд. Однак обвинувачений Сергій Башликов не погодився на це і продовжував наполягати на тому, щоб зв’язалися з адвокатом Шадріним.

-На електронну адресу, а також пошту адвокат Шадрін направив листа, відповідно до якого зазначив, що 31 грудня 2017 року у нього закінчилися повноваження – роз’яснила суддя Горпинич. – З ним повноваження ніхто не продовжив, а тому він відмовляється прийти в судове засідання, незважаючи на те, що секретарем судового засідання телефонувалося адвокату Шадріну і пропонувалося прийти, можливо, вкласти договір прямо в залі судового засідання. Він категорично відмовився прийти в зал судового засідання і вирішити питання щодо можливості продовження чи вкладання нового договору на певний строк. Так було повідомлено в телефонному режимі.

Під час оголошеної перерви адвокат Дмитро Тихоненков зв’язався з колишнім захисником обвинуваченого Башликова, однак, за словами Тихоненкова, у зв’язку з великою кількістю справ, в яких бере участь Олександр Шадрін, він пояснив, що не може представляти інтереси Башликова в суді, рекомендував укласти угоду з захисником, якого може надати держава.

Тому суддівська колегія Фрундзенського районного суду Харкова за згодою Сергія Башликова ухвалила доручити регіональному центру з надання безоплатної допомоги призначити адвоката для здійснення захисту обвинуваченого.

Наступного судового засідання у справі теракту, яке відбудеться цієї п’ятниці 2 лютого о 12:00, до суду має з’явитися новий захисник для представлення інтересів одного з обвинувачених в суді.

Загрузка…