Правоохоронці та судді Харкова звинувачені в підробках документів

фото Insidernews

Останнім часом в Харкові все частіше відбуваються прес-конференції, основною темою яких є саме злочинна діяльність правоохоронних органів та суддів. Мешканці Харкова, які стали учасниками судових процесів як з боку захисту так і з боку обвинувачених, стверджують про злочинні дії місцевих суддів, їх узгоджені та упереджені дії з органами поліції та прокуратури, спрямованими на досягнення «потрібних» судових рішень.

В наш час все складніше і складніше зацікавити або привернути увагу громадськості фактами корупції правоохоронців або суддів, фальсифікацією кримінальних справ з подальшим їх незаконним розглядом в судах, свавіллям суддів під час розгляду цих справ. Але чергова прес-конференція журналіста Олександра Кухаренко та його захисника Анатолія Тарасенко під гаслом «Крах судової системи: один суд, одна суддя, одна справа», яка відбулась 11.03.2021 року, стала для присутніх справжнім розчаруванням у судовій системі.

Нагадаємо, що у провадження судді Червонозаводського районного суду м. Харкова І.Шелест перебуває кримінальне провадження № 12016220060000605 від 15.03.2016 року відносно О.Кухаренка за ч. 2 ст. 345 КК України за, нібито, побиття прокурора в залі суду.

Так, О.Кухаренко та А.Тарасенко повідомили про злочинну діяльність прокуратури, слідчих поліції, судових експертів, а також суддів Червонозаводського району м.Харкова, зокрема судді І.Шелест.

Учасниками прес-конференції наведені факти фальсифікації кримінальної справи №12016220060000605 починаючи з реєстрації кримінального провадження. Крім того, вони розповили про грубі порушення кримінально-процесуального законодавства з боку суддів Червонозаводського району м.Харкова, насамперед І.Шелест. При цьому, доводи сторони захисту про наявні фальсифікації справи, судом до уваги належним чином прийняті не були.

Адвокатом А.Тарасенком зазначено, що кримінальне провадження знаходиться в єдиному місці, яке зветься ЄРДР. І якщо в базі ЄРДР немає якогось документа, а в паперових матеріалах кримінального провадження, що надані до суду є, то такий документ можна вважати підробкою та фальсифікацією. На доказ цього твердження продемонстровані дані, які засвідчують наявність в ЄРДР лише інформації: про реєстрацію 15.03.2016 року провадження та прийняття до провадження, виконані М.Хомою та того ж дня про призначення прокурора О.Даніляк; 25.03.2016 року про повідомлення про підозру слідчим А.Ключник, при цьому записів в ЄРДР про її призначення не міститься. Також ЄРДР не містить записи по іншим матеріалам кримінального провадження (доручення про проведення розслідування, протоколи допитів потерпілого й свідків, постанова про призначення групи прокурорів, а також висновки експерта, інші).

Заслуговують на увагу і доводи Кухаренка та Тарасенка щодо підроблення експертного висновку по справі, яка проводилась експертом О.Данільченком. До речі, відносно експерта були відкриті кримінальні провадження в звинуваченні його в службовому підробленні та службовій недбалості.

Зі слів А.Тарасенка, якомусь логічному поясненню не піддається завзятість судді І.Шелест у розгляді справи у будь що, ігнорування правової позиції захисту по справі щодо прямих фактів фальсифікації справи та грубих порушеннях кримінально-процесуального законодавства. Натомість О.Кухаренко вважає, що упереджене ставлення І.Шелест по справі є наявність компромату на неї з боку органів прокуратури. А.Тарасенко також повідомив, що за втручання в його діяльність як захисника ТУ ДБР, яке розташовано у м.Краматорську, розслідується кримінальне провадження №62021050000000148 за ч.2 ст.397 КК України, а також ухвалою слідчого судді Краматорського міського суду Донецької області від 25.02.2021 року зобов’язано уповноважену особу слідчого відділу ТУ ДБР внести до ЄРДР дані про ще один злочин, передбачений ст. 397 КК України.

Комічність справи по обвинуваченню О.Кухаренка полягає в тому, що 15 березня спливає термін притягнення до кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 345 КК України. П’ять років процесуальної війни у суді! Можливо, судді та правоохоронці, захищаючи «честь мундира» по, як вбачається, сфальшованій справі умисно усіма правдами і не правдами дотягнули до компромісного для них рішення? А скільки таких справ ще є і буде? А скільки невинних громадян вже притягнуто до кримінальної відповідальності? Реформуй-не реформуй, все одно…

Загрузка…