Світлична: «Розпочинаємо будівництво нового онкологічного комплексу»

фото інтернет

Сьогодні, 12 грудня, закладено «перший камінь» будівництва нового онкоцентру на Харківщині. Голова ХОДА Юлія Світлична  провела робочу нараду з проектувальниками табудівельниками.

-Тривалий час людям обіцяли покращити умови в онкоцентрі, але за цей період дуже застаріла інфраструктура – і морально, й інженерно, і фізично, тому потрібно було кардинально змінювати ситуацію. На початку 2018 року ми прийняли рішення щодо створення нового надсучасного онкологічного комплексу, а сьогодні розпочинаємо його будівництво, — сказала Юлія Світлична.

Процес будівництва розбили на декілька частин для того, щоб не припиняти лікування пацієнтів у наявному онкоцентрі.

Першим збудують лікувально-діагностичний корпус. Він розміститься на вільному майданчику на вул. Лісопарковій, 4. Після цього до новобудови переведуть ті відділення, що працюють у старих корпусах онкоцентру. Далі – демонтаж старих корпусів та будівництво на їх місці відділення променевої терапії. Також заплановано реконструкцію наявного хірургічного корпусу під поліклініку та прибудову харчоблоку. Третьою чергою стане упорядкування території онкоцентру. Загалом лікувально-діагностичний корпус розрахований на 510 ліжкомісць.

Як відзначив директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков, загальна площа онкологічного комплексу складатиме 48 тисяч квадратних метрів. З боку вулиці Лісопаркова комплекс матиме 4 поверхи, втому числі цокольний, з боку поліклініки – 2 поверхи.

Загальна площа території онкологічного центру складе близько 11 га. Головний архітектор проекту Олександр Чуб, який представляє інститут«Харківпроект», відзначає: для майбутнього будівництва обрано чи не найкращий майданчик у місті.

Голова ХОДА зазначила, що будувати онкоцентр будуть коштом обласного бюджету.

-Крім того, звертатимемося до центральних органів влади та міжнародних партнерів – для придбання нового обладнання та укріплення інфраструктури та, звичайно, для того, щоб наші лікарі мали можливість навчатися нових методик лікування онкологічних хвороб, — сказала Юлія Світлична. -Інфраструктуру, яка є в нинішньому онкоцентрі, продовжимо підтримувати. У тому числі сьогодні передаємо нове обладнання. Будемо підтримувати проведення ремонтних робіт, щоб у пацієнтів і лікарів були нормальні умови ще до того, якми збудуємо новий надсучасний онкологічний комплекс.

Директор Харківського обласного центру онкології Денис Скорий відзначив, що значний обсяг ремонтних робіт у закладі провели вже цього року. Було відкрито два реанімаційних відділення. У кожному відділенні виконані поточні та капітальні ремонти палат, перев’язувальних, маніпуляційних. Центр отримав низку діагностичної та лікувальної апаратури, яка істотно підвищила рівень ідіагностики, і лікування наших пацієнтів. Зокрема, отримали фактично все обладнання для відділення реанімації та інтенсивної терапії. Це функціональні ліжка, апаратура, що стежить, низку дихальної апаратури тощо.

Загрузка…