Світлична: «Спорт на Харківщині починає дихати новим життям»

фото интернет

Сьогодні, 9 січня, голова ХОДА Юлія Світлична відвідала Харківську школу вищої спортивної майстерності, де ознайомилася з умовами роботи закладу та поспілкувалася з його колективом.Вона зазначила, що 2018 рік був успішним для Харківщини, у тому числі в питаннях розвитку спорту.

— Спорт і культура – це те, що не може фінансуватися за залишковим принципом, як це було раніше. За останні роки ситуація змінюється. Спорт починає дихати новим життям. Ми дуже плідно попрацювали в минулому році, збудовано та відновлено багато спортивних об’єктів. Сьогодні спортивна інфраструктура доступна для всіх охочих у всіх районах області, — сказала Юлія Світлична.

Вона запевнила, що у 2019 році спорт, як і гуманітарна сфера в цілому, продовжує бути в пріоритеті обласного керівництва.В обласному бюджеті вже заклали фінансування для подальшого розвитку інфраструктури та забезпечення спортсменів необхідним обладнанням та інвентарем, виділили кошти на ремонти басейнів.

Юлія Світлична відзначила велику роль харківської спортивної школи на загальнонаціональному рівні зазначивши, що на базі ШВСМ у цьому році підвищували майстерність понад 300 спортсменів.

-Тут займаються переможці національних та міжнародних змагань. Будемо підвищувати якість обладнання і підтримувати тренерський склад, який готує спортивних зірок Харківщини, — сказала голова ХОДА. — Попереду літня Олімпіада 2020 року. Впевнена, що завдяки злагодженій роботі керівництва і тренерського штабу ШВСМ, харківська школа зробить свій вагомий внесок в успіхи національної команди. В нас є зірки і є тренерська команда, яка дає їм змогу проявити себе, прославляти Харківську область і Україну на міжнародній арені.

За словами директора ШВСМ Андрія Олефіренка, протягом останніх років заклад має відчутну підтримку керівництва області. Так, у 2018 році в школі було проведено капітальний ремонт з утеплення фасаду навчально-спортивної будівлі та гаражів, а також відремонтовано покрівлю, придбано новий інвентар майже на 1,5 млн грн.На сьогодні школа посідає перше місце серед ШВСМ України. З 2014 по 2018 рік спортсмени завоювали на міжнародних змаганнях 41 золоту, 67 срібних та 44 бронзові медалі. На Олімпіаді 2016 року 22 спортсмени школи ввійшли до національної збірної. Сьогодні 31 чоловік є кандидатом до збірної на Олімпіаду — 2020.

Також під час зустрічі з колективом школи Юлія Світлична передала державні нагороди працівникам закладу — звання почесного працівника фізичної культури і спорту України було надано Геннадію Махновському, звання «Заслужений тренер України» надано Наталії Головкіній та Володимиру Уткіну. Також тренери ШВСМ отримали почесні відзнаки ХОДА.

Загрузка…