Світлична закликала депутатів ВР підтримати питання затвердження госпітальних округів на Харківщині

фото інтернет

Сьогодні, 14 листопада, на Харківщині відбувається вже 7-ме виїзне засідання комітетів Верховної Ради, що проходить у нашому регіоні за останній рік. Голова ХОДА Юлія Світлична  під час засідання зазначила, що налагодження ситуації у сфері охорони здоров’я є пріоритетним напрямком розвитку області. Цього року на 30 об’єктах медичної сфери проводяться реконструкції та ремонти. Це районні лікарні та обласні – в місті Харків. Проводиться робота з будівництва сільських амбулаторій. Буде збудовано 30 новеньких сільських амбулаторій.

-Особливу увагу приділяємо заходам щодо покращення умов лікування онкохворих. Було прийнято принципове рішення щодо будівництва нового онкологічного комплексу. Цього року вже завершуються передпроектні роботи, й ми одразу починатимемо будівництво, — наголосила керівник області. -Ми виступали з цією ініціативою, щоб паралельно в державному бюджеті виділити фінансування на закупівлю нового медичного обладнання, яке надаватиме якісні послуги для діагностики та лікування онкохворих людей. Адже Харківський онкоцентр приймає не тільки жителів Харківщини, але й інших областей.

Директор Харківського обласного центру онкології Денис Скорий під час засідання відзначив, що за підтримки голови ХОДА цього року в онкологічному центрі були проведені ремонти покрівлі, блоку інтенсивної терапії, частини поліклінічних будівель та палат. Зокрема, 4 повністю оновлені операційні.

У свою чергу, начальник Управління охорони здоров’я ХОДА Богдан Федак проінформував присутніх про фінансування сфери з обласного бюджету, наголосивши на тому, що за підтримки Юлії Світличної в рамках обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» було закладено кошти для оперативної закупівлі необхідних медикаментів для онкохворих – у випадку недофінансування цього напрямку з боку МОЗ.

Також голова ХОДА звернулася до народних депутатів щодо підтримки Харківської області в питанні затвердження схеми поділу госпітальних округів. Вона підкреслила, що на Харківщині досі не затверджено госпітальний округ. Дві пропозиції Харківської області, які були узгоджені з усіма асоціаціями, обговорені з депутатським корпусом, прийняті на комітеті Верховної Ради України, спрямовані до Міністерства охорони здоров’я, але на даний час ще не затверджені.

Загрузка…