У Харкові почали об’єднання церков

Оновлені автокефали та греко-католики вже звернулись до Папи Римського з проханням затвердити їх союз

У Харкові почали об’єднання церков
фото интернет

 

За протистоянням Київського та відверто проросійського Московського Патріархату спокійно йде об’єднання української церкви. Без голосних заяв, звинувачень та скандалів. Українська Греко-католицька (УГКЦ) та Українська Автокефальна Православна (оновлена) (УАПЦ (о)) церкви вже дійшли згоди про об’єднання.

Рух за об’єднання двох українських церков почався ще у 2014 році з Харкова. Саме тут з подібною ініціативою виступив архієпископ Харківський та Полтавський, Владика Ігор (Ісиченко). Зараз процес знаходиться чи не на фінальній стадії. У 2016 році Процес об’єднання взяв на особистий контроль Папа Римський Франциск.

Зауважимо, що мова поки що не йде про об’єднання греко-католиків з усіма автокефалами. УАПЦ (о) на цей час — це лише дві єпархії – Харківська та Полтавська. Маленька літера «о» в дужках відрізняє її від Автокефальної церкви. Та попри це, навіть таке об’єднання справа значуща, бо з малого починається велике.

— Оскільки і Сонце сходить на Сході, так і зі Сходу нашої держави починається утворення Єдиної церкви Української традиції, — сказав під час нещодавнього вшанування жертв Другої світової Війни отець УГКЦ, Йосип Щур.

В УПЦКП поки що прохолодно ставляться до такого об’єднання. Не коментує його й УАПЦ. Та зрозуміло одне – нашій державі потрібна єдина помісна церква. Це не лише виб’є з рук Росії ще один засіб маніпуляції, а й допоможе об’єднати українців.

Загрузка…