У Харкові пройшов благодійний забіг Child Help Run

У Харкові пройшов благодійний забіг Child Help Run
фото соц.сети

28 жовтня в Харкові відбувся благодійний забіг, присвячений Всесвітньому дню дитячої паліативної допомоги.

Спортивний захід із соціальною метою. Так називають благодійний забіг його організатори. На відміну від інших бігових змагань, участь у Child Help Run могли взяти не лише любителі бігу, але й активні громадяни з різним рівнем фізичної підготовки, що мали можливість пройти дистанцію. І, таким чином, долучитись до підтримки дитячої паліативної допомоги на Харківщині.

Child Help Run об’єднав 164 учасники різного віку і професій, що змагались на двох дистанціях 5 і 10 км. Переможці забігу на двох дистанціях отримали цінні подарунки, а усі учасники – іменні подяки. Відзначили організатори і найменших учасників Child Help Run – усі діти, що прийшли на забіг, отримали навчально-розважальну гру «Важниця» з вивчення української мови.

— Метою нашого заходу є привернення уваги суспільства до дитячої паліативної допомоги і необхідності її розвитку в Україні. Ми хочемо висловити підтримку батькам, діти яких потребують паліативної допомоги. Сьогодні до нас приєдналось понад 160 небайдужих харків’ян. Приємно, що бігова спільнота Харківщини із задоволенням підтримала наш захід. На цьому ми не будемо зупинятись і докладатимемо й інших зусиль для розвитку дитячої паліативної допомоги на Харківщині, — зазначив організатор заходу, голова Координаційної ради громадської організації «ЕкспертиЗА Реформ» Юрій Георгієвський.

Спільними зусиллями учасникам забігу вдалось зібрати 40 305 грн, що підуть на придбання обладнання для кімнати сенсорної інтеграції відділення «Дитячий хоспіс» при КЗОЗ «Харківська міська дитяча лікарня №5». Про що організатори прозвітують найближчим часом.

Загрузка…