Українське кіно в Харкові: яке воно?

Сьогодні в інформаційному агентстві «Status Quo» відбулася прес-конференція з приводу відкриття Дня українського кіно.

Українське кіно в Харкові: яке воно?
фото insidernews

Цього року планується достатньо глобальне святкування, в ході якого будуть проведені декілька заходів саме з метою популяризації харківського фільмовиробництва. Так, в кінотеатрі «Боммер» буде проводитися перегляд декількох кінокартин, їхнє подальше обговорення, а також, згодом, відкриття музею кіно. Окрім того, з 7-го вересня в «Боммері» діє відкритий вхід на еко-виставку з природних матеріалів.

— Ми хочемо показати, що кіно – це не тільки перегляд фільмів, а й місце для реалізації творчих ідей, — додала Тетяна Настасієнко.

Також в рамках проекту буде проходити фестиваль короткометражних фільмів та ніч українського кіно. Володимир Чистилін, харківський журналіст, загострив увагу на перспективності та важливості харківського кінематографу та його виключній ролі у відродженні культури міста. Оскільки саме сьогодні Харків переживає переломний період, тут плануються зйомки багатьох фільмів. Продюсерка та режисера, Лідія Стародубцева, сфокусувалася на проблемах кіновиробництва, що є дуже важливим моментом, адже дійсно зовсім мізерна кількість людей знає про існування харківського кіно. І в цьому процесі найбільше значення має медіа-підтримка та інформаційний супровід зі сторони ЗМІ. Також зараз першочерговою проблемою в створенні українського кінематографу є недостатнє фінансування, оскільки вся індустрія будується на ентузіазмі виробника.

Нагадаємо, 7 вересня в Харкові розпочинається тиждень українського кіно. Планується допрем’єрний показ фільму «Геній Василя Стуса» на честь дня пам’яті поета.

Загрузка…