В Харкові відбудеться експериментальний фестиваль

На фестивалі буде представлений новий проект українського письменника та поета Сергія Жадана. Про проект, програму заходу та учасників розповіли в медіа-центрі «Накипіло».

фото InsiderNews

В Харківській обласній філармонії з 21 лютого по 4 березня відбудеться музичний фестиваль «Impreza». Захід має свою цікаву особливість, оскільки на кожному концерті проходять виступи, поєднані з іншими видами мистецтва.

-Сьогодні дуже важко наздоганяти технології, не всі вони нам по кишені, але ми намагаємося тримати руку на пульсі та робимо все можливе, щоб наблизити до себе молодь, — каже Юрій Янко, директор та головний диригент Харківської обласної філармонії. – До таких заходів відноситься й фестиваль «Impreza». Від самого початку, коли ми з моїми помічницями ще в тому році прописували концепцію фестивалю, ми вирішили в одному концерті поєднати непоєднувані речі: класичну музику поєднати з сучасною, та з іншими найбільш неймовірними формами. Наприклад, в тому році був і танець під акомпанемент оркестру, й була пісочна анімація, й театр тіней.

На фестиваль до Харкова завітають відомі композитори, як з України (Київ, Львів, Запоріжжя), так і з-за кордону (Німеччина, Бельгія, Ізраїль). Програмою заходу передбачений показ документального фільму «Будинок «Слово», фільму Чарлі Чапліна «The Rink» під партію фортепіано заслуженого артиста України Володимира Соляникова, презентація проекту «Копофутуризм» та лекція «Бурлюки. Харків. Губернія», виступи Симфонічного оркестру Харківської філармонії та багато іншого.

Окрім того, в рамках фестивалю український письменник та поет Сергій Жадан разом з режисеркою Кірою Малиніною підготували новий проект «Історія солдата». За словами письменника, він під музику Ігоря Стравінського та за участю трьох львівських музикантів читатиме свої вірші.

Нагадаємо, що музичний фестиваль «Impreza» відбудеться з 21 лютого по 4 березня. Детальну програму та вартість квитків можна дізнатися на сайті Харківської обласної філармонії.

Загрузка…