В Харкові зупинили діяльність небезпечної газової заправки

фото інтернет

Громадські активісти Харкова разом з організацією «Антикорупційний блок учасників АТО» остаточно зупинили діяльність незаконної та небезпечної газової заправки за адресою Журавлівська набережна, 2. Про це повідомив «Антикорупційний блок учасників АТО».

В повідомленні зазначається, що цистерна з ознаками корозії знаходиться в аварійному стані та стравлює газ у повітря, а біля неї занедбаний кіоск з вивіскою «ГАЗ». По одну сторону від заправки дорога зі жвавим рухом транспорту, по іншу сторону – житловий сектор де граються діти, а повз саму заправку ходять пішоходи.

-Неодноразові звернення громадян до органів та районної адміністрації призвели лише до того, що на кіоску з’явився напис «ЗАКРЫТО», але торгівля все одно продовжувалася. В п’ятницю, 13-го квітня, активісти письмово повідомили прокуратуру, поліцію та телефоном Державну службу з надзвичайних ситуацій. Приїхали перевірити, як вони відреагували на сигнал та побачили, що цистерна з газом лишилася на місці, біля неї з земля стирчали електричні кабелі під високою напругою. Хто завгодно міг наступити на дроти та загинути, — розповіли в повідомленні «Антикорупційний блок учасників АТО».

Члени організації «Антикорупційний блок учасників АТО»  зустрілись з заступником голови Київської районної адміністрації з питань житлово-комунального господарства Дроботовим Ігорем Володимировичем, який запевнив, що прийме всі необхідні заходи в межах його повноважень. А також учасники організації звернулись до  Головне управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області. Начальник управління реагування на надзвичайні ситуації Тунік Євген Анатолійович та начальник штабу Щербіна Сергій Вікторович повідомили, що ДСНС не перевіряє подібні об’єкти на безпечність, так як в Україні діє мораторій на перевірки АЗС. Проте Начальник Головного управління ДСНС у Харківській області , полковник Волобуєв Олександр Васильович сказав, що треба збирати комісію, у складі якої будуть поліцейські, енергетики, представники місцевої влади та запевнив, що зробить все необхідне для усунення проблеми. Громадська організація також звернулась до Київського районного управління Нацполіції, де полковник Коцар Олександр Миколайович також запевнив, що всі необхідні заходи буде вжито.

— Насправді, ми були приємно здивовані, коли побачили на місці газової заправки спеціалістів ДСНС, робітників Харківобленерго, працівників обласного управління Держпраці, газовиків, поліцейських та представників районної адміністрації. Небезпечне місце, принаймні, огородили стрічкою, відключили та зрізали силові кабелі, газовики провели обстеження газових комунікацій та взяли проби повітря. Але працювати з цистерною зі скрапленим газом відмовилися, мотивуючи тим, що в межах їхньої компетенції знаходиться лише дослідження газових магістралей та комунікацій, — зазначили в повідомленні.

Як повідомили учасники громадської організації «Антикорупційного блоку учасників АТО» , разом з громадськими активістами Харкова та учасниками бойових дій вони домоглися своєї мети – небезпечна точка з продажу газу закрита та її будуть демонтувати.

Загрузка…