Харківських школярів запрошують «відкрити Україну»

Харківських школярів запрошують «відкрити Україну»
фото Insidernews

Унікальна можливість навчитися діяти «по-дорослому», допомогти рідному місту та поїхати до Європи з’явилась у підлітків Харкова. Учнів шкіл області та обласного центру запрошують взяти участь у масштабному конкурсі «Відкривай Україну». За його умовами команди школярів мають розробити проекти, що реально допоможуть покращити життя у своїй школі, а на пізніших етапах змагання й свого населеного пункту. Школярі мають не просто написати проект. Вони мають втілити його в життя самостійно знайшовши джерела фінансування. Наприклад у місцевої влади, бізнесменів чи відповідних соціальних фондів.

— До фіналу, що пройде у Києві 28 червня, дійдуть по одній команді з кожної області. Там на них чекатиме завдання-сюрприз. Дві найкращі команди отримають можливість поїхати до однієї з країн ЄС. Одну команду чикатиме програма з культурним ухилом, іншу – з соціальним, — обіцяє Харківська координаторка проекту Наталя Промська.

«Відкривай Україну» проходить вже втретє. Першого разу участь у ньому могли взяти участь лише школярі з підконтрольних територій Луганської та Донецької областей. Другий етап було проведено для підлітків з маленьких міст України. Та цього разу «відкрити Україну» зможуть усі бажаючі. Є лише два критерії для участі у конкурсі: вік (12-17 років) та бажання. Кожна команда має складатися з 10 учасників, по два з кожної шкільної паралелі.

Не дивлячись на юний вік учасників це дуже серйозна справа. Проекти створені попередніми учасниками працюють і досі. Наприклад, команда із Сумської області змогла втілити в життя проект, завдяки якому їх рідне містечко має фонтанчики-колонки з безкоштовною питною водою. А школярі з міста Первомайського створили власний молодіжний ЗМІ, що веде діяльність і понині.

Організатори застерігають: керівництво шкіл не має права висувати чи обирати кандидатів до команди. Діти розберуться самі. Від дорослих їм потрібні лише сприяння та ресурси. Ідей та ентузіазму у молоді і так вистачає. Зареєструватися команди зможуть на відповідному сайті проекту «Відкривай Україну».

Загрузка…