Акція протесту проти «Glorya Jeans» у Харкові переросла у сутички

Пікет «Glorya Jeans» в ТРК «Україна» завершився сутичками з охороною комплексу.

Акція протесту проти «Glorya Jeans» у Харкові переросла у сутички
фото Insidernews

4 лютого активісти громадських організацій «Права Молодь» та «Традиція і Порядок» влаштували пікет-перформанс під магазином «Glorya Jeans» в торговельно-розважальному комплексі «Україна».

Учасники акції вийшли з плакатами «Glorya Jeans фінансує терористів», «Незабаром закриття», «Made in ЛНР», розклеїли відповідні стікери на вітрині, розлили декілька літрів свинячої крові та залишили стріляні гільзи перед входом. Майже одразу виникла штурханина з охоронцями комплексу, які спершу намагалися випхнути активістів на вулицю, а згодом конфлікт переріс у бійку, яка продовжилася вже на виході з ТРК.

По завершенню було викликано поліцію та швидку. Декілька учасників акції отримали тілесні ушкодження  — від синців та легких подряпин до серйозних гематом. Представники поліції взяли пояснення та прийняли заяви в обох сторін конфлікту.

Активісти, за їхніми поясненнями, в подальшому будуть піднімати це питання на більш серйозний рівень, і подібна акція протесту не була останньою.

Нагадуємо, що за ініціативи СБУ України в листопаді минулого року було проведено обшуки в офісах та складських приміщеннях фірми у Київській, Харківській, Одеській, Львівській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях. Зараз триває досудове розслідування, підприємцям інкримінують відмивання та легалізацію доходів, фінансування тероризму та інші статті Кримінального кодексу.

Загрузка…