Чи зрівнялися «шляхи» у Лесі Українки

Тільки-но завершився культурно-освітній проєкт «Шляхи рівняйте духові його», який присвячений творчості драматургині Лесі Українки. Куратори проєкту підбили підсумки наймасштабнішої культурної події Харкова.

На виставку 3d плакатів з цитатами драматургині прийшло близько 2500 цінителів мистецтва. Відвідувачам виставки дарували на згадку листівки, футболки, значки та блокноти.

У проєкті зіграли велику роль студенти, адже саме вони були авторами плакатів та учасниками перформативних читань. Так, виставка з плакатами студентів Харківської академії дизайну та мистецтв буде організована повторно взимку чи навесні. А ось учасники перформативних читань, студенти Харківського Національного університету мистецтв ім. І. Котляревського, отримали пропозицію від театру “P.S.” надалі працювати з п’єсами драматургині.

— Це справжній розрив шаблонів, коли студенти настільки зацікавлені. Не маючи інтересу до складної драматургії, вони працювали з тим, до чого не доросли, але при цьому ми отримали дивовижні роботи студентів, — розповіла Світлана Пасічник, координаторка проєкту, режисерка, директорка Харківського театру “P.S.”

Куратори проєкту повністю задоволені результатами усіх заходів та дякують за співпрацю Українському Культурному Фонду.

Загрузка…