«Нащадки вільних» змагаються у Харкові

«Нащадки вільних» змагаються у Харкові
фото соц.сети

Військово-патріотичні змагання зібрали разом представників трьох юнацьких організацій

Інтерес до військової справи завжди зростає в умовах війни. І молодь, юнацтво, по суті діти, тут не виключення. Тим більше хлопці та дівчата з патріотичних організацій.  Представники трьох з них проводять 15 вересня змагання «Нащадки вільних». Молоді українці у складі трьох команд представляли «Пласт», «Юнацький корпус» та «Український легіон». Що правда останні офіційно не входять до ГО «Український легіон».

— Наша команда складається з учнів харківських шкіл, у яких наша організація проводила заняття. Але, я переконаний, що вже у найближчому майбутньому, ми створимо своє юнацьке крило, — пояснює голова обласного осередку ГО «Український легіон» Олександр Горбатенко.

Саме «легіонери» стали головним організатором заходу для юнацтва. Для цього вони заручилися підтримкою обласної влади Харківщини та Обласного Воєнкомату, головний комісар котрого Юрій Калгушкін взяв участь в урочистому відкритті «Нащадків вільних».

Програма змагань досить насичена. Спочатку команди мають пройти тренування із надання медичної допомоги, розбору  Автомату Калашникова, стрільби з гвинтівки та пістолету. Звісно, зброя виключно пневматична, та й стріляють діти лише під наглядом досвідчених інструкторів з «Українського легіону». Потім усі ці навички стануть їм у нагоді під час змагань.

— Після змагань ми  проведемо конкурс «Збери Україну», де карту нашої держави складатимуть з пазлів та конкурс на знання гербів найбільших міст України. Ми плануємо зробити цей захід регулярним, проводити декілька разів на рік. Окрім цього, скоро плануємо провести й дещо цікавіше. Наші вихованці мають створити укріплений табір у лісі, а інструктори під виглядом ворога будуть «атакувати» його вночі. Звісно, це буде лише імітація, — посміхається Олександр Горбатенко.

Подібна ідея до смаку й представникам «Юнацького корпусу». Його очільниця у Харківській області Ліза Мілевич вважає це чудовим способом виховати командний дух у юнацтва.

— Ми й самі проводили подібні заходи. Під час таких «штурмів» підлітки забувають про всі свої можливі непорозуміння і діють як одна команда, один загін, — говорить вона.

Налаштовані на подальшу співпрацю між організаціями і «пластуни». Голова їх обласної організації Ірина Голубєва навіть стала підписантом своєрідного меморандуму про співпрацю між «Пластом» та «Українським легіоном».

— Нас всіх об’єднує любов до Україна та прагнення захищати її. Раніше юнацтво під проводом «Легіону» гостювало у наших таборах. Тепер й ми завітали в гості, — каже Ірина.

Окрім стрільби із пневматики, відпрацювання тактики бойових дій та пізнавальних конкурсів на дітей чекає ще багато червоної та гарячої рідини. Організатори обіцяють нагодувати їх смачнючим борщем на  обід, а на вечерю – пловом.

Загрузка…