Підписан меморандум про співпрацю між ХОДА та Харківським антикорупційним центром

Голова ХОДА Юлія Світлична наголосила, що сьогодні першочерговим завданням Президента України та уряду країни є боротьба з корупцією, знищення якої має бути тотальним.

фото интернет

Реалізація на Харківщині проекту Європейської комісії «Боротьба з корупцією та запровадження реформ на регіональному рівні» має на меті підвищення ефективності використання бюджетних коштів.

-Меморандум із громадською організацією «Харківський антикорупційний центр» надасть нам змогу спільно використати всі можливості громадського сектору та органів влади для того, щоб дійти якісних показників економії бюджетних фінансових ресурсів. Ми будемо прагнути збільшити економію в 1,5 раза, що дасть змогу будувати нові дороги, школи, об’єкти соціальної інфраструктури, амбулаторії тощо, — сказала керівлик області.

Також Юлія Світлична відмітила, що співпраця між ХОДА та Харківським антикорупційним центром розпочалась ще в 2017 році.

-Сьогодні ж маємо гарну можливість реалізації окремої програми, яка підпадає під європейські стандарти. Це передбачає розширення кола учасників публічних торгів на прозорих майданчиках щодо участі в проектах та роботах, які реалізуються бюджетним коштом, — наголосила голова ХОГА.

Заступник голови правління ГО «Харківський антикорупційний центр» Ігор Черняк відзначив, що підписання меморандуму є свідченням того, що цілі відносно питання боротьби з корупцією у Харківській облдержадміністрації та антикорупційного центру збігаюсться. Реформа публічних закупівель оцінюється експертами як одна з найбільш вдалих у країні, а система «Прозоро» є однією з найдосконаліших у світі.

-Одним із завдань комісії було підписання меморандуму з ОДА та закріплення конкретних показників. І ми раді, що обласна адміністрація готова робити все для досягнення цих показників. Впевнений, що зможемо разом реалізувати цей меморандум, — сказав представник Харківського антикорупційного центру.

Також Ігор Черняк наголосив, що для реалізації проекту «Боротьба з корупцією та запровадження реформ на регіональному рівні» Європейська комісія для початку обрала кілька регіонів, у тому числі Харківщину.

Загрузка…