«Порно», шантаж та перевертні в погонах

Харківський науковець звинувачує правоохоронців у створенні організованого злочинного угруповання

«Порно», шантаж та перевертні в погонах
фото интернет

Усі данні з вашого ПК – відкрита книга для правоохоронців. Ілюзія цифрової — безпеки лише омана. І в будь-який день до вашої оселі можуть постукати «люди в синьому», аби забрати носії інформації. А що, як на них порно? І навіть, якщо кіно для дорослих і не «ночувало» на вашому жорсткому диску його знайдуть. У цьому переконує харківський науковець і журналіст, Олександр Кухаренко. Вже третій рік він намагається довести – матеріали його докторської дисертації не порнографія.

-У лютому 2015 до мене до дому прийшли поліціанти. Вони вилучили мій «системник» та ноутбук дружини. Мотивували це тим, що у мене було виявлено порно. І хоча того відеофайлу, який вони шукали, так і не знайшли, це їх не зупинило. Як і те, що всі інші матеріали являли собою предмет професійного використання, відображені в доповідях для наукових конференцій і статтях для фахових видань, — розповідає Олександр Кухаренко.

Темою дисертації доцента Харківської академії культури є саме сексуальна культура. Серед усіх матеріалів правоохоронцям вдалося скачати файл, присвячений еротичному масажу. Вони одразу порушили кримінальну справу. Мистецтвознавчу експертизу (у якій стверджувалося відео є порнографічним) отримали через кілька днів від фахівця в галузі металів, Анатолія Долуди.

На той час в Україні проводилась операція «Павутина». Кіберполіція позиціонувала її, як елемент протидії ворожій пропаганді. Та, як стверджує сам Олександр, стражі кіберпорядку мали значно прозаїчнішу мету – «накосити бабла». Гроші у вигляді хабарів мали б іти від тих громадян, на жорстких дисках котрих було виявлено контент порнографічного характеру. Жодна подібна справа – від кількох десятків до кількох сотень, відкритих у Харкові, так і не дійшла до суду, жодна окрім «справи Кухаренка». Олександр стверджує – це тому, що він відмовився дати хабар.

— Доступ до моїх файлів вони (правоохоронці) отримали через одного з провайдерів. Його працівник незаконно надав конфіденційну  інформацію про реальне місце знаходження абонента за його ІР-адресою, — переконує Олександр Кухаренко.

Також науковець та викладач стверджує – і прокуратура, і поліція відкрито порушують закон у його справі. Окрім чисельних процесуальних порушень закону, він і його захисник, Анатолій Тарасенко, вбачають створення організованого злочинного угруповання, куди входили працівники поліції, прокуратури й суду. Із трьох справ проти правоохоронців дві вже закрито. Високих чинів з поліції, особливо прокуратури, документально підтверджена інформація «не цікавить».

Адвокат та його клієнт усіляко намагаються привернути увагу громадськості до цього випадку. Вони переконані, від подібної ситуації не убезпечений жодний харків’янин. У тому числі й ти особисто, шановний читачу.

 

 

Загрузка…