Сергій Жадан розповів як об’єднати країну

фото Insidernews

Під час прес-конференції, що пройшла в медіа-хабі харківського прес клубу, видатний письменник відповів на запитання нашого кореспондента як він бачить примирення розколотої країни.

— Я бачу, так що об’єднання може бути навколо якоїсь ідеї, — промовив Сергій Жадан. – Для мене такою ідеєю е існування української держави. Якщо людина не підтримує цю ідею, то в нас немає тієї бази навколо якої ми можемо об’єднатись і нам немає про що говорити. Сьогодні є багато спекуляцій на тему об’єднання і в нас запускається офіційна якась платформа, ведеться якась риторика на рівні влади… Бачите тут дуже великий простір для маніпуляцій. Саме тому що пропонують шукати моменти порозуміння с тими людьми які не поділяють те про що я говорив. Важко говорити про порозуміння з людиною яка заперечує саме існування країни. Мені здається, що зараз треба більш тверезо оцінювати можливості цього діалогу.

На закінчення свого виступу поет та громадський діяч висловив думку, що нас чекає перемога та повернення наших кордонів. Якщо люди не бачать принципу повернення наших захоплених територій , то і збиратися з цими людьми нам немає до чого.

Загрузка…