Спочатку було Слово

ЗМІ нашої Слобожанщини повідомили із посиланням на прес-службу Главку Національної поліції області, що мешканець міста Пісочин був притягнутий до кримінальної відповідальності за виготовлення та розповсюдження книжок, що розпалювали ворожнечу між українськими громадянами на мовному та релігійному грунті за результатами спільних дій співробітників СБУ та Нацполіції. При  цьому, за інформацію наших джерел в правоохоронних органів, вказана справа є одним з перших в Україні проваджень, що дійшли до стадії притягнення особи до кримінальної відповідальності, за цілеспрямовані умисні дії особи, яка виготовлювала та розповсюджувала друковані твори, в яких принижувалась українська нація, наші національні герої, а також сіявся розбрат за релігійною ознакою, адже віруючих Православної Церкви України та її попередніх церков – Київського Патріархату, УАПЦ, а також, греко-католіків принизливо називали «фашиствующими уніатами», «розкольниками», тощо.    

Самі назви книжок «Раскол», «Апогей исторического антогонизма между двумя цивилизационно-менталитетными частями Украины», «Красно-чёрные батальоны», «Диалектика християнства», «Родом из СССР» красномовно демонструють думки автора, який дуже негативно та принизливо трактував події «Євромайдану», українську владу називав «фашиствующим режимом», а добровольці та бійці АТО взагалі на думку цього горе-автора це якась зграя бандитів, мародерів та гвалтивників. Звичайно, що і Україна на думку цього «фахівця» – це штучне державне утворення, частини якого не мають нічого спільного між собою та приречені на розпад. Ну і звичайно – виправдовування російської окупації частини України та «ополченців ДНР-ЛНР», крокодільячи сльози по зруйнованим містам та селам Донбасу внаслідок обстрілів укропів! Свої твори автор намагався популяризувати – виставляв на російських Інтернет-сайтах, друкував в типографіях та поширював в бібліотеках міста. Невідомо, куди б далі зайшла кипуча діяльність невгамовного пенсіонера, якби ним не зацікавилась Служба безпеки України.

І хочемо всім нагадати, що спочатку, як вчить Святе Письмо, було Слово. І ось від таких от слів і виникають війни. Адже до 2014 року книжні полиці в Україні ломились від книг, що розповідали про «исторический антогонизм между Востоком и Западом Украины», «раскольников униатов и Киевский Патриархат», «Новороссию и Донецко-Криворожскую республики». У підсумку у 2014 році ми ледь не втратили нашу країну.

Загрузка…