Світлична: «В Харківській області маємо можливість комплексно реалізовувати державну політику щодо інклюзивної освіти»

фото інтернет

Голова ХОДА Юлія Світлична під час робочої поїздки в Богодухівський район, 19 травня, взяла участь у відкритті нового інклюзивно-ресурсного центру, який розмістився в Богодухівському ліцеї № 3.  У приміщенні провели капітальний ремонт та обладнали його спеціальними меблями, мультимедійним обладнанням та устаткуванням, що відповідає вимогам до таких центрів.

— У державі вперше впроваджується комплексний підхід щодо навчання дітей  із інклюзивними потребами, — підкреслила голова ХОДА Юлія Світлична. — Завдяки тому, що ми підписали меморандум із Благодійним фондом Петра Порошенка, сьогодні можемо комплексно реалізовувати в Харківській області державну політику щодо інклюзивної освіти. Створення таких центрів, ресурсних кімнат та медіатек у школах області – це результат спільної роботи державної та місцевої влади, а також спонсорської допомоги.

Директор КУ «Богодухівський інклюзивно-ресурсний центр» Олена Кононенко  відзначила, що на даний момент займатися в центрі будуть більше 120 дітей району, в подальшому їх кількість може бути збільшена.

— Попит на наші послуги значний, у центрі давно була потреба, — сказала Олена Кононенко. —  Для батьків це дуже велика допомога, адже всі батьки мріють про те, щоб їх діти були здорові, розумні, а головне – щоб вони були прийняті в суспільстві. Коли дитина реалізована, вона щаслива. У цьому ми  й допомагаємо. Вам, Юліє Олександрівно, дуже велика подяка за вашу підтримку. Це настільки велика справа!

До розвитку інклюзивної освіти в Богодухівському районі долучилася й місцева ЗОШ № 2. Для учнів із особливими освітніми потребами тут відкрили ресурсну кімнату та медіатеку. Голова ХОДА оглянула роботи, проведені в приміщеннях школи. Тут зробили поточний ремонт та встановили новее обладнання. У ресурсній кімнаті облаштували три зони: соціально-побутової реабілітації, навчальну та  зону гри.  Медіатеку забезпечили всім необхідним інформаційним ресурсом.

Загрузка…