Духівник Харківського Євромайдану отримав орден

Юлія Світлична передала нагороду настоятелю Храму Іоана Богослова УПЦ Київського патріархату.

фото інтернет

Голова ХОДА зустрілася з Віктором Маринчаком, настоятелем Храму Іоана Богослова УПЦ Київського патріархату та парафіянами храму після урочистого богослужіння на свято Стрітення Господнього. Привітавши усіх присутніх з головним християнським святом року, керівник області  від імені Президента України Петра Порошенка передала орден «За заслуги» ІІ ступеня  Віктору Маринчаку, відзначивши його великі заслуги перед Україною.

-Це визнання особистого, дуже нелегкого, але світлого шляху світлої людини. Ми з впевненістю можемо сказати, що отець Віктор – це голос сумління, який нас завжди підтримує. Це людина, яка налаштовує нас на пізнання, запалює в наших серцях надію та віру в краще. Це особливо важливо у важкі часи, — сказала голова ХОДА. — Від Помаранчевої революції та до Революції Гідності – впродовж усього цього часу – голос отця Віктора не давав нам втратити надію.

Та відзначила, що він є уособленням патріотизму, а духовна та освітянська справа виховає ще не одне покоління справжніх людей і справжніх патріотів.

Загрузка…