Обласна влада Харківщини одна з кращих у сфері дитячого відпочинку та оздоровлення

Обласна влада Харківщини одна з кращих у сфері дитячого відпочинку та оздоровлення

фото InsiderNews

Кінець року – традиційна пора для підбиття підсумків. Саме для цього провів брифінг начальник Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Віталій Кириленко. Він присвятив свій виступ стану організації оздоровлення та відпочинку дітей на Харківщині. Судячи з даних, які навів чиновник, йому та його управлінню є чим пишатися.

— Харківська область традиційно займає лідируючі позиції у сфері відпочинку та оздоровлення дітей. Цей рік не виключення – ми одні з кращих в Україні! — стверджує  чиновник.  

На доказ своїх слів він навів наступні дані:

У 2018 році оздоровленням було охоплено 245 399 дітей. Це на 7,6% більше від запланованої кількості. Загалом за допомогою ХОДА у 2018 році 96,2 % (254 999) дітей віком від 7 до 17 змогли цікаво відпочити та оздоровитися. Серед них –162 002 дитини з незахищених категорій населення.

Крім цього Віталій Кириленко розповів, що у 2019 році з’явиться нова пільгова категорія дітей – «діти, одному з батьків яких встановлено інвалідність І або ІІ групи».

Загалом на фінансування оздоровчої кампанії у 2018 році було витрачено 412 911, 68 гривень, що майже на 25% більше від запланованого. Дякуючи цьому за рахунок обласного бюджету 7543 дитини з нашої області побували у місцевих дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та їх аналогах у Одеській, Вінницькій та Запорізькій областях.

Також у 2018 році у нашій області діяли 736 закладів дитячого відпочинку та оздоровлення, серед яких 25 стаціонарних таборів, 697 таборів денного перебування та 13 таборів праці та відпочинку. Крім цього діяло одне наметове містечко.

Наступного року у ХОДА обіцяють збільшити витрати на закупівлю дитячих путівок до оздоровчих таборів та санаторіїв на 14%. Сума складатиме 58,7 млн гривень.

Загрузка…