Підтримка України з боку США буде продовжена — представник Атлантичної ради США

фото інтернет

17 квітня в Харкові проходить перший в історії виїзний регіональний захід організованний Атлантичною радою США. Тема дискуссії — «Українська економіка, енергетична незалежність і безпека, перспективи інвестицій у Харківську область і партнерство між США та Україною».

Старший науковий співробітник Атлантичної ради США, екс-заступник Міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Евелін Фаркас відзначила роль Харківщини в боротьбі з російською агресією та приділила значну увагу питанням оборони та безпеки нашої країни й протидії російській агресії.

-Харків вистояв завдяки управлінню, завдяки вашим людям, які дуже швидко зрозуміли, що відбувалося, і взяли все під контроль, — зазначила Евелін Фаркас. — Я завжди згадувала це, приводила це як приклад того, як ви можете боротися з росіянами: якщо ви знаєте, що ви робите, і знаєте, з чим ви стикаєтеся. Люди тут дійсно дуже розумні.

Також вона підкреслила, що те, що відбувається в Україні, стосується усього світу та нагадала про внесок, який був зроблений Сполученими Штатами Америки в зміцнення безпеки й обороноздатності України.

-З 2014 року і до сьогодні ми профінансували понад мільярд доларів, щоб допомогти безпеці України. Ці кошти були спрямовані на тренування, на обладнання, на радари, на медичну допомогу. Це дуже важливий внесок у захист України, — навела дані старший науковий співробітник Атлантичної ради США.

В ході дискуссії Радник Ради директорів найбільшої приватної газовидобувної компанії України Burisma group Вадим Пожарський відзначив високий потенціал Харківщини у сфері добувної промисловості.

-Харківський регіон уряд виділяє як лідируючий у багатьох аспектах. І наша робота в цьому регіоні важлива. Місцевий уряд дає можливість розвивати, збільшувати продукцію і відповідати на потреби бізнесу в термінах податків, — підкреслив Вадим Пожарський. — З гордістю заявляю — наша компанія закуповує нове обладнання і впроваджує, в тому числі в Харкові, обладнання, яке може добувати і переробляти газ.

Також представник ради директорів Burisma group зазначив, що компанія вклала 2 млрд дол. у надрову промисловість та наголосив, що багато було зроблено урядом за останні два роки, влада стала слухати і проводити діалог з бізнесом. У ділових аспектах політика стала передбачуваною. В результаті спільної роботи компанії з Кабінетом міністрів і парламентом були розроблені законодавчі акти у сфері добувної промисловості.

Загрузка…