У лікарнях та навчальних закладах Харківщини вводять посилений протиепідемічний режим

Відповідне рішення прийняли під час позачергового засідання Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Харківської області.

Засідання відбулось 4 березня під керівництвом голови ХОДА Олексія Кучера. Відкриваючи захід, він наголосив на важливості питань, що винесені на розгляд. Зокрема, питання щодо невідкладних заходів протидії розповсюдженню коронавірусу СOVID-2019 у Харківській області.

-Це дуже важлива проблема. Ви знаєте, що в Україні вже зафіксований перший факт інфікування коронавірусом. Тому нам всім необхідно виважено підійти до цього процесу, — відзначив голова ХОДА.

Під час засідання розглянули перелік заходів, що вживаються та мають бути вжиті в області. Серед них – затвердження планів перепрофілювання закладів охорони здоров`я; проведення додаткових навчань для медичного персоналу; забезпечення всіх закладів охорони здоров’я регіону медикаментами, засобами індивідуального захисту, дезінфектантами тощо. Заступник голови ХОДА Михайло Черняк також поставив завдання провести додаткові превентивні заходи.

-Перевести заклади охорони здоров’я на посилений протиепідемічний режим роботи, забезпечити проведення комплексу заходів, спрямованих на попередження внутрішньолікарняного поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-2019. Відпрацювати з перевізниками питання щодо дезінфекції транспортного парку. Так само це питання стосується комунальних підприємств Харківської міської ради, — відзначив Михайло Черняк.

Протиепідемічні заходи доручили посилити також у закладах освіти області, зокрема, — проводити санітарну обробку приміщень та інвентарю. Особливу увагу приділяють вишам, де навчаються студенти-іноземці. Департаменту науки і освіти ХОДА доручено вжити заходи для перенесення строків повернення в Харківську область на навчання іноземних студентів та організувати навчання іноземних студентів із використанням технологій дистанційного навчання.

— До вишів ми звернулися з тим, щоб обмежити роботу кафедр та навчання студентів на базі обласних інфекційних лікарень, — додав заступник голови ХОДА.

Він наголосив, що наразі в області не виявлено жодного випадку інфікування на СOVID-2019.

-У разі виникнення захворювання на території області, ми всіх проінформуємо. Просимо не користуватися плітками та чутками, — підкреслив Михайло Черняк.

Низку доручень під час засідання комісії з питань ТЕБ та НС та засідання тимчасової протиепідемічної комісії, яке відбулось також 4 березня, отримали районні державні адміністрації.

— Райони області не можуть бути осторонь цього питання. Усі ваші лікарні мають бути переведені в посилений режим роботи. Прошу передбачити видатки для забезпечення колективів закладів охорони здоров’я засобами захисту та дезінфекції. У вас має бути в наявності необхідна кількість медичних препаратів та тест-систем. Прошу терміново включитися в цю роботу та до 6 березня надати всю інформацію щодо готовності, — звернувся до районів заступник голови ХОДА.

Нагадаємо, заходи з попередження занесення на територію області COVID-2019 розпочалися в січні.

В області створено «гарячу лінію» для оперативного інформування населення та раннього виявлення симптомів, схожих на коронавірусну інфекцію. З питаннями можна телефонувати на номер (057) 712-45-00.

Загрузка…