У Харкові чотири людини пікетували консульство без консульства

фото InsiderNews

Російське консульство вже давно перестало бути об’єктом акцій протесту та пікетів. Консула давно «евакуювали», як більшість персоналу. А той,  що залишився, виконує бюрократичну роботу – так чи інакше громадяни РФ у Харкові є. Однак, про всяк випадок, біля будівлі з двоголовим пернатим, стоїть охорона з бійців Нацгвардії. Зазвичай їх варта проходить спокійно, з вищевказаних причин. Але на п’яту  річницю Революції Гідності службовців МВД повідомили – під консульством буде пікет. Організатори обіцяли, що все буде мирно, і представництву ворожої держави нічого не загрожує. Та, правила є правила і до п’яти нацгвардійців приєднався поліцейський екіпаж. Разом вони чекали на прихід пікетників – ті обіцяли прийти о 17.00 (цікаво, що саме у цей час консульство офіційно припиняє свою роботу). На годиннику була вже 17.20, але жодної протестної активності  не намічалося. Копи захвилювалися – невже приїхали дарма? Захвилювалися і декілька людей у цивільному одязі, що гуляли туди-сюди напівпустою вуличкою.

Нарешті пікет зібрався. Його учасники – четверо молодих хлопців вкрай інтелігентної зовнішності принесли великий та гарний плакат. На ньому було написано «Волю Євгену Каракашеву» та зображено, власне самого Каракашева.

— Женю «посадили» в Криму. Він мій хороший знайомий і дуже порядна людина. У Криму займався боротьбою з незаконними забудовами до та після окупації. Але, йому інкримінують «заклики до тероризму», — розповів організатор пікету на ім’я Ігор.

Хлопець  розповів, що переїхав до Харкова із Криму, оскільки має проукраїнські погляди. Він не належить до жодної організації чи партії, просто хоче підтримати земляків, що постраждали від окупації. А інші три хлопці просто його друзі. Вже через п’ять хвилин міні-пікет почав рух у напрямку пам’ятника Кобзарю. Там відбувалась акція на честь п’ятої річниці Революції Гідності.

Загрузка…