В центрі Харкова виставили трофеї ліги чемпіонів УЄФА

фото інтернет

На пл. Конституції (перед Історичним музеєм) на загальний огляд виставили два головних трофеї чоловічої та жіночої Ліги чемпіонів УЄФА , які можна побачити та сфотогрофуватися з ними до 20:00 26 квітня.

-Вперше в історії Харківської області у нас є можливість побачити тут на власні очі історію футболу, яка творилася десятиліттями, — сказала голова ХОДА Юлія Світлична. — Любителі футболу, на сьогодні ці кубки — ваші!

Під час презентації кубків Ліги чемпіонів УЄФА на площі Конституції Президент Федерації футболу України Андрій Павелко наголосив, що у Харкові знаходиться футбольне серце України, тут національна збірна проводить всі збори, тут буде гра Україна — Чехія в рамках Ліги націй Європи, яка вперше буде проводитися в Україні та виразив впевненість в відроджені перемоги харківського футболу.

— Я дуже рада, що ці два кубки приїхали до Харкова, бо це велика історія. І у всіх вас є шанс стати її частиною, — сказала амбасадор фіналу жіночої Ліги чемпіонів УЄФА Ія Андрущак.

Також вона привернула увалу до питання популяризації жіночого футболу в регіоні зазначивши, що Харків представляють дві найсильніші в Україні жіночі футбольні команди, які постійно борються за чемпіонство.

-Минулого року ми вперше в історії почули гімн Ліги чемпіонів у нас, на «Металісті». Разом із ФФУ ми привезли великий футбол у Харків та будемо продовжувати розвивати як футбол у Харкові, так і харківський футбол, — запевнила керівник області.

Юлія Світлична наголосила, що сьогодні в регіоні робиться все можливе для розвитку футболу, нарешті оживають футбольний рух та футбольна команда.

Загрузка…