Як українському бізнесу вийти на ринки ЄС?

фото InsiderNews

Основними перешкодами для просування українських товарів та послуг на ринки Європейського Союзу є: низький рівень комунікації з західними партнерами та відсутність інформації про потенційні ринки для українських підприємців. Про це розповів під час прес-конференції керуючий партнер інвестиційної компанії ICOM CAPITAL (Україна) Юрій Костоглодов.

Зараз в Європейському Союзі більшість підприємств, які спеціалізуються на експорті продукції, є представниками малого та середнього бізнесу. В Україні ж вихід на європейські ринки мають, в основному, великі компанії чи фірми.

-Ключова проблема, з якою ми зіштовхувалися, і, яку в міру своїх скромних можливостей, намагаємося вирішити — це практично повна відсутність комунікації, дуже слабка інформованість про можливості цього ринку, — пояснив Юрій Костоглодов.

Такої ж думки притримується й голова правління інвестиційної компанії Progress Holding в Республіці Польща Богдан Адамович. За його словами, сьогодні існує багато інструментів в мережі Інтернет, які може використовувати український бізнес для виходу на західні ринки. Один з таких інструментів – це онлайн-портал під назвою “4biz2biz”. Мета ресурсу – зробити комунікацію з європейськими підприємцями більш легкою, надати інформацію про потенційних партнерів та в цілому активізувати український бізнес-сектор.

-Чим відрізняється цей портал від усіх інших маркетплейсів? Тим, що ми супроводжуємо фірму на всіх етапах розвитку компанії: можемо організувати компанію в іншій країні, знайти контрагентів, оформити документи, залучити фінансування, — розповів Богдан Адамович.

На порталі можна розмістити оголошення про товари чи послуги, які надає фірма, а також є послуга синхронного перекладу, якщо у підприємця існує проблема мовного бар’єру,

Додатково про можливості виходу на ринки ЄС можна дізнатися на Східноєвропейському бізнес-форумі «Україна 2018. Виклики та можливості». Захід відбудеться 21-22 червня 2018 року в конференц-зоні стадіону «Металіст». На Форумі будуть присутні бізнес-делегації з 5-ти країн ЄС.

-Переважно це реальні підприємства, які шукають партнерів тут в Харкові та оточуючих областях. Наприклад, в минулому році ми поставили для себе великий рекорд – для зустрічі приїхала польська бізнес-місія з 62 компаній, — розповів Станіслав Ігнатьєв, виконавчий директор Харківського енергетичного кластеру.

В цьому році до Харкова приїдуть делегації з Норвегії, Німеччини, Польщі, Франції, Естонії.

Загрузка…