Про грип в Харківській області

На сьогоднішній день, як в Харкові, так і по всій Харківській області, рівень інфекційних захворювань зменшився більше, ніж на 30%.

Про грип в Харківській області
фото Insidernews

Про це та про поширення епідеміологічних захворювань та кількість інфікованих харківян розповіла сьогодні завідуюча відділом організації епідеміологічних досліджень Харківського обласного лабораторного центру МОЗ Тетяна Карлова.

— На жодному тижні епідеміологічний пороговий рівень не був перевищений. Крім того, рівень захворюванності по місту Харкову характеризується як низький, — зазначила Тетяна Карлова. — Якщо ми порівняємо дані за аналогічний період минулого сезону 2016-2017 років, то можна сказати про те, що захворюванність в області знизилася майже на 33%.

За словами експертки, починаючи з жовтня 2017 року всього по області перехворіло 108 тисяч людей, що становить 4% від загальної кільності населення.

— За аналізом захворюванності, починаючи з 40 тижня 2017 року по перший тиждень 2018 року, в області перехворіло всього 108 тисяч 585 осіб на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції — це складає 4% від загального населення області. Питома вага дитячого населення складає — 77 тисяч 521 особи, — розповіла Тетяна Карлова.

Спікерка підкреслила, що найвищий показник захворюванності був зафіксований на 47 тижні, а найнижчий — в перші сім днів цього року.

Зараз найефективнішим засобом проти захворювань є щеплення. На сьогодні більше 9 тисяч людей пройшли вакцинацію, що в кілька разів перевищує дані минулих років.

Загрузка…