В Україні запрацюють штаби зі стягнення заборгованості по зарплатам

Штаби та мобільні групи почнуть діяти з 1 квітня 2018 року в усіх регіонах України. Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

фото інтернет

Міністерство юстиції України запустить роботу спеціальних штабів та мобільних груп зі стягнення заборгованості із заробітних плат на користь громадян. Зараз ці формування вже займаються стягненням аліментів з неплатників податків. А з 1 квітня 2018 року діяльність спеціальних штабів та мобільних груп пошириться на підприємства, які мають борги через невиплату зарплат. За словами Павла Петренка, така ідея виникла після того, як новий закон, що посилює відповідальність неплатників аліментів, показав свою ефективність.

Міністр зазначив, що за 10 днів дії закону державні виконавці у Київській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях заборонили виїзд за кордон 25 тисячам громадян, які не сплачували аліменти понад 6 місяців. Окрім того, винесено 21 тисяча постанов про тимчасову заборону керування транспортними засобами та майже 6 тисяч боржників оголошено в розшук. П. Петренко додав, що за ці 10 днів стягнено 50 млн гривень заборгованості зі сплати аліментів.

-Спираючись на ці результати, я прийняв рішення розповсюдити практику мобільних груп на всю країну. Жоден з батьків, які не бажають фінансово підтримати своїх дітей, жоден роботодавець, не залежно від того малий це підприємець чи величезна компанія, не залежно від того в привітній чи державній вона власності, не уникнуть відповідальності, — наголосив П.Петренко.

Таким чином, з 1 квітня у штабах з’явиться новий напрямок діяльності – стягнення заборгованості по заробітним платам. Згідно з даними Міністерства юстиції, сьогодні цей борг складає понад 2,7 млрд гривень.

 

Загрузка…