В Харкові відбудеться масштабний музичний фестиваль

В рамках фестивалю заплановані виїзди музикантів в 7 міст Харківської області. Вони будуть читати лекції та проводити майстер-класи для місцевих школярів. Про це та інші подробиці фестивалю розповіли в прес-центр «Status Quo».

фото InsiderNews

З 14 по 29 березня в Харкові проходитиме міжнародний музичний фестиваль «Kharkiv Music Fest». Організатори обіцяють низку заходів, серед яких концерти, лекції, майстер-класи, соціокультурні акції. Основні події фестивалю відбудуться на базі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка та Харківської обласної філармонії.

-Найбільш масштабний та серйозний концерт, прем’єра якого відбудеться в Харкові, — це концерт класично-комедійного жанру – Igudesman&Joo:Upbeat. Його ще не бачила навіть Європа, оскільки тільки після виступу в Харкові, артисти з цим шоу поїдуть до Відня. Тому ми маємо можливість першими побачити таку яскраву подію, — каже Ігор Тулузов, заступник директора Харківського національного академічного театру опери та балету.

Серед подій фестивалю — проведення акції «Бах-333» на честь 333-річчя від дня народження Йоганна Себастьяна Баха. За словами І. Тулузова, серія заходів в рамках цієї акції проходитиме, як на базі обласної філармонії, так і по всьому місту. На харків’ян також чекає соціокультурний проект під назвою «Art&Piano: грай яскраво».

-Художники міста в своїх майстернях перетворять старі фортепіано на справжні витвори мистецтва. Після цього інструменти будуть розміщені в найбільш відвідуваних місцях Харкова (метро, аеропорт, театри, торгові центри, вокзал). Тут також проходитимуть різноманітні заходи фестивалю, — розповідає І.Тулузов.

Окрім концертів та виступів артистів, програма «Kharkiv Music Fest» має декілька складових – освітньо-просвітницький та соціальний блоки. Перша складова передбачає виїзди музикантів на чолі з артистичним директором фестивалю Станіславом Христенко в 7 міст Харківської області – Люботин, Первомайський, Красноград, Валки, Нова Водолага, Лозова та Пісочин. Тут для учнів загальноосвітніх навчальних закладів артисти читатимуть лекції на тему музичної культури. А для вихованців музичних шкіл піаніст та диригент Станіслав Христенко проведе майстер-клас з гри на фортепіано. У Первомайському та Лозовій відбудуться два круглі столи — «Доступність музичної культури в малих містах».

В рамках соціальної складової програми фестивалю запланований концерт для людей з інвалідністю та особливими потребами. За словами Анжеліки Ібрагімової, керівниці громадської організації «Астерікс», з 680 глядачів цього концерту, більше 500 осіб – це люди з інвалідністю.

Нагадаємо, відкриття «Kharkiv Music Fest — 2018» відбудеться 14 березня о 19:00 в Харківському національному театрі опери та балету. Фестиваль триватиме до 29 березня.

Загрузка…