Хрестоносці дійшли до Харкова та погрожують владі сокирою

фото InsiderNews

Харків’яни під пам’ятником князю Ярославу Мудрому вимагали від влади прийняти «правильну» версію ПнВК (податок на виведений капітал). За цим ховається законопроект, що вже не перший тиждень викликає справжні «бурління» в українському суспільстві. Сама ідея законопроекту блага і прекрасна – примусити підприємців вкладати гроші в розвиток держави. Якщо закон приймуть – із грошей виведених до офшорів українські бізнесмени мають віддавати по 18% податку. Разом з тим зникне податок на прибуток. Гроші мають піти на стимуляцію того ж підприємництва та модернізацію підприємств.

Та, з поправками, що зараз пропонується внести до законопроекту №8857 на виході ми отримаємо зовсім не такий ефективний законопроект. За ним ПнВК стосуватиметься лише тих підприємств, що мають капіталізацію менше 200 мільйонів. Таким чином найбільші «офшорники» не візьмуть участь у інноваційних змінах.

На підтримку законопроекту та проти його «неправильних» змін у Харкові зібрався мітинг. Його ініціювала молода політична сила «Демократична сокира». У властивій їм епатажній манері вони поставили владі ультиматум «Закон про ПнВК або сокира!». У соцмережах ця акція, як і десятки подібних по всій Україні, визначалась як «хрестовий похід проти змін до ПнВК. Очевидно, що «Демократична Сокира» вбачає у собі воїнство Господнє, що прагне викорінити єресь з українського законодавства.

— Цей закон реально спростить життя для підприємців, та ще й стане своєрідним запобіжником для зловживань у податковій, — стверджує один з учасників акції Олександр Раєвський.

Також «хрестоносці» стверджують, що противниками законопроекту внесеного Президентом Петром Порошенко виступають утримувач великої частки українського держборгу інвестиційна компанія «DragonCapital» та певні кола в ДФС.

Народний депутат з Харкова Михайло Кобцев, що займає посаду Голови підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики дав коментар стосовно законопроекту №8857:

-Це правильний та своєчасний законопроект що дозволить інвестувати українські прибутки в Україну. Завдяки йому гроші не виводитимуть, наприклад, до Кіпру і повертатимуть в Україну під незрозумілим «соусом», — каже депутат. Що до обмеження у 200 мільйонів він теж налаштований негативно — ДФС хоче отримати гроші податку на прибуток від найбільших платників податків. Я вважаю, якщо вже лібералізувати податкове законодавство, то потрібно йти від початку та до кінця!

А поки що «хрестоносці» намагаються привернути увагу українців до нового законопроекту.

Загрузка…