Чому українці стали їсти менше хліба?

За підрахунками консалтингової компанії Pro-Consulting, за останні чотири роки в Україні скоротилося виробництво хлібобулочних виробів на 25%.

Чому українці стали їсти менше хліба?
фото интернет

Якщо у 2013 році хлібозаводи, комбінати та пекарні виготовили 1,47 млн тонн продукції, то у 2016 році – 1,1 млн тонн. А за 9 місяців минулого року виготовлення хліба упало на 7% з 835 тисяч тонн до 777 тисяч тонн, повідомляє agroday.com.ua.

Одна з причин такого низького попиту на хліб – зростання цін на борошняну продукцію, оскільки збільшилася вартість зернових культур, енергоресурсів та підвищилася заробітна платня робітників. Також на ціни вплинула інфляція й зниження рівня державного контролю на ринок. Якщо до осені 2016 року ціни на хліб регулювала держава, то тепер ціну визначає саме виробництво.

Також споживання хліба та випічки могло зменшитися через зміну українцями свого раціону. Більшість громадян, перейнявшись ідеєю правильного харчування, перейшли на більш здорову продукцію – цільнозернові хлібці та лаваші. Так, у 2013 році середньостатистичний українець споживав 9 кг хліба, а вже у 2016-му – 8,3 кг хліба.

Загрузка…