Перша молитва українською у Чугуєві

Боротьба із «руським миром» має тривати не тільки на полі бою. Важливим також є і духовний вимір нашої боротьби за волю. У цьому питанні надважливим є утвердження українського православ’я та визволення від примари московської церкви, що намагається сховатись за зміною назви.

9 квітня поточного року у місті Чугуєві сталася важлива подія – вперше за багато років був проведений молебень рідною мовою. Священик Харківської єпархії Православної Церкви України протоієрей Володимир Руденко провів богослужіння у приміщенні культурного центру «Імідж», яке було надано міською владою. Окрім читання святкового Євангелія, що згадувало біблійні події життя Спасителя, освячення води та верби, обов’язково була проведена спільна молитва за «подолання підступного російського агресора на землі, на воді та повітрі», дарування Перемоги та СПРАВЕДЛИВОГО миру. Звичайно, було запрошено Боже благословення на благі справи.

На молебні були присутні місцеві мешканці та військовослужбовці. Мешканці Чугуєва на собі відчули що таке «руський світ», тому принципово бажають молитись в українській церкві. Так, місцевий мешканець Геннадій на весні минулого року внаслідок ракетного обстрілу агресора отримав травму хребта, у зв’язку з чим пересувається лише за допомогою милиць. Проте, почувши про перше богослужіння української церкви, знайшов в собі сили прийти на нього. Адже головне – сила духовна.

В кінці молебню було освячено верби, які віряни, як благу вість забрали до дому аби прикрасити свої будівлі та подарувати тим, хто не зміг прийти помолитися. Частину освяченого гілля та води отець Володимир особисто повіз захисникам України. Сама релігійна подія мала неформальний характер – до проведення та після молебню отець Володимир тривалий час спілкувався із вірянами, обговорили релігійний сенс свята «Вербна неділя», трактування Євангелія, роль та місце кожної людини у Церкви та Всесвіті. Священик, що має не тільки вищу богословську освіту, а ступінь доктора богослов’я, розповів що багато років служив, ще з 1996 року в УПЦ Московського Патріархату, проте, в 2010 році вирішив перейти до українського православ’я. Останньою краплею у цьому рішенні було розгортання Московським  патріархом Кирилом єретичної концепції «руського миру». Отже, про свій духовний вибір говорили душепастир та віряни.

У підсумку вирішили обов’язково провести святкове богослужіння у Великдень та розпочати конкретні дії із створення парафії Православної Церкви України у м. Чугуєві.

Загрузка…