Пожежа на телеканалі «Inter»: Що то було?

Пожежа на телеканалі Inter може розглядатись з різних точок зору і версій можна видвинути безліч. Але слід звернути увагу на заяву міністра Внутрішніх справ Арсена Авакова, яку напередодні міністр розмістив на своєму фейсбуці.

У свєму ФБ міністр МВС написав (дослівно): «антиукраїнська, антидержавна позиція телеканалу «Інтер»  — скільки ще потрібно фактів і доказів?! Звертають до СБУ. Шановні колеги – пауза затягнулась – ваша пряма відповідальність відреагувати на оприлюднені факти! Ідеолог інформаційної політики «Інтера», громадянин Росії Шувалов повинен бути висланий із країни». Також, міністр закликав до неупередженого розслідування у відношенні одного із власників телеканалу Сергія Левочкіна. Крім того, міністр МВС звернувся до Національної ради по теле-та радіомовлення з закликом до дій, очевидно ставлячи питання про доцільність існування цієї андиукраїнської компанії на медійному просторі України.

Ще раніше засоби масової інформації оприлюднили переписку екс-редактора Іртера росіянки Марії Столярової (ця громадянка Росії 24 лютого за ініціативою СБУ видворена із України) і Ігоря Шувалова, з якої можна зробити висновок, шо останній працює в інтересах ворога.

Також, пожежі передувала розміщена 02 вересня 2016 року на сайті президента України петиція з вимогою депортувати громадянина Росії Ігоря Шувалова, який займає посаду замісника доректора з розвитку компанії «Національні інформативні системи», яка забезпечує новини для канала «Інтер». В тексті петиції зазначено:

«Ми всі спостерігаємо за намаганням Кремля зомбувати українців через російські телеканали. Однак, ніхто не звертає увагу на росіян, які працюють на українських телеканалах, особливо в новинах. Громадянин РФ Ігор Шувалов з березня 2014 року займає посаду заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи», що продукує новини для каналу «Інтер». У ЗМІ наявна інформація, що раніше Служба безпеки України винесла застереження Ігорю Шувалову про неприпустимість протиправної поведінки та мала примусово видворити його з України. Не зважаючи на це, Ігор Шувалов вже два роки промиває мізки українцям і ніхто не реагує на це. За цей час росіянин привів на Інтер інших російських медійник, ту ж Марію Столярову, яка обматюкала рідних Небесної Сотні в ефірі Інтера. Вимагаємо депортувати Ігоря Шувалова за межі України.»

То ж пожежа, як на нашу думку, є не випадковою. У своїй діяльності цей канал використовував

метод «якрєнія» від слова «якор». Суть цього методу виписаний у роботі С.А.Зелинського (С.А.Зелинский «Информацийно-психологическоє воздействие на массовое сознание». Скифия, Санкт-Петербург, 2008. 403с.), одного із найбільш відомих спеціалістів з інформаційних технологій впливу на людську свідомість.

С.Зелинский пише: «Спосіб «якоріння» — це залучення позитивних спогадів з метою наступного моделювання поведінки такого іншивіда (з метою нав’язування йому своєї волі). В даному випадку в результаті застосування «якорів» бар’єр психіки на шляху інформації від маніпуляторів знімається шляхом виклику в психіці даного індивіда позитивних спогадів. Для маніпуляторів в даному випадку необхідно рзрахувати зусилля, а також виявити ті спогади із минулого, при нагадуванні яких у об’єкта маніпуляцій знижується бар’єр критичності на шляху інформації, яка виходить від маніпулятора.

Назва «якір» походить ще і від того, що в результаті певних технологій можливо програмувати об’єкт маніпулювання як би на майбутнє, ставлячи «якорі» в той час, коли індивід відчуває будь-які позитивні емоції. «Якір» може ставитись словом, жестом, образом… Пізніше, при повторенні подібного слова, жеста чи образу в момент, необхідний маніпулятору, цензура психіки об’єкта маніпулювання буде тимчасово ослаблена, а значить, від буде здатен виконати волю, що йому нав’єязують, причому, воконати з радістю, із захопленням, самовідданістю.

Прикладами такого «якоря» може бути фотографія, розповідь, будь-який матеріальний предмет, який викликає позитивні емоції».

Такими радянськоцентричними сюжетами і наповнений контент телеканалу «Інтер», протиставляючи «стабільність радянського періоду» всім тим негараздам, які викликані гібридною війною, яку розв’язала Російська Федерація проти України, та труднощам реформування економіки на сучасному етапі.

 

Як на нашу думку, використавши пікет патріотів, зацікавлені особи «Інтера», відчуваючи, що не виключається кримінальне провадження щодо антиукраїнської діяльності посадових осіб каналу в Україні, цілком можливо просто використали момент і влаштували пожежу, в які були (?) знищені сервери каналу. Тим самим знищивши докази, які могли б бути корисними для слідства, якщо таке могло б бути. Одночасно створити умови для розголосу у світі про перешкоджання дяльності засобів масової інформації в Україні. Власне вже можна передбачати клікушеський голос Рабіновича на каналі «NewsOne»: «дерева сохнуть, річки міліють і про це не дають нічого сказати»…

Є сподівання, що слідство розбереться в деталях про причини пожежі і її організаторів, але виникає питання:

А чому так довго цей антиукраїнський канал взагалі так довго існував на території України?

Загрузка…