Прокурор-«бізнесмен», або куди вони поділися?

Відразу є відповідь на питання поставлене в назві матеріалу. Нікто нікуди не дівся, усі сидять на свїх місцях та п’ють кров з народу України.

До нас звернулись представники бізнесу, які побажали залишитися неназваними, з міркувань безпеки,  в цей нелегкий для нашої Держави час, та надали інформацію стосовно такого собі перевертня в погонах, який навіть на війні намагається заробляти. Зустрічайте  начальника управління Офісу Генерального прокурора Кривоносова Євгена.

Ми майже 2 місяці збирали інформацію від різних людей, з різних регіонів про те, хто саме цей Євгеній. Зібрана інформація з різних регіонів України повергла нас в шок.

Так, нами було отримано багато інформації як він на шляху до своєї заможності та роботи в головному наглядовому органі нашої держави пройшов досить тернистий шлях.

Незважаючи на досить високі інтелектуальні здібності Євгена характеризують його як дуже заздрісну та жадібну людину.

Найцікавіші сторінки життя «прокурора» почалися з рідної йому Харківщини.

В 2016 році Євгена було призначено на посаду прокурора одного з ключових районів міста Харкова. При цьому як до керівника структурного підрозділу, йому було доведено про заборону будь-якого тиску на бізнес та  суттєвих змінах в організації роботи органів прокуратури після Революції Гідності.

Євген вирішив почекати, але терпець урвався досить швидко. Адже дуже кортіло змінити своє матеріальне становище. Він взяв та й відправив по списку найбільших підприємств, що знаходилися в районі, свого «помічника». Який всім оголосив  про необхідність сплати «данини», за те щоб їх не чіпали правоохоронні органи району та міста. Ціна спокою складала від 3000 до 5000 $ на місяць. Зважаючи що до переліку підприємств входили великі платники податків, а їх керівники були досить впливові особи, слава про Євгена дуже швидко дійшла до керівництва області, після чого, через лише декілька місяців його було викликано на килим та він написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням. Швидко, але яскраво.

Після звільненення зі сваркою з прокуратури Харківської області, де йому були зачинені двері назавжди, він поїхав працювати до прокуратури Херсонської області (начальником відділу нагляду за податковою), де, зі слів своїх колег, одразу почав видавати «квитки в життя» всьому бізнесу області, а точніше «платні білети спокійного життя» !

До списку потрапляли: сільгосппідприємства- 1000 грн з гектару після збору врожаю;

Конвертаційні центри — 2% в місяць з обороту;

Мережі АЗС- від 1000 літрів пального в місяць;

Під час роботи в Херсоні Євгеній Анатолійович, зміг заробити «чесним трудом» на дім в центрі м.Харкова 300 кв/м з басейном та 3 поверхами (400 000 $), автомобіль AUDI A4 2018 року 40 000 $, Nissan XTRAIL -2017 року (25 000$), Вольцваген Тоурег 2017 року (40 000$) та багато чого іншого, про що нейдеться мова в його декларації.

І в прицнипі його справи на Херсонщині йшли дуже добре, поки не прийшов час зміни керівництва в прокуратурі Херсонської області, і першому на вихід авжеж кажуть Євгену, тому що про токсичність його особи та непомірні апетити ходять легенди по всій Україні.

Користуючись моментом, Євген не довго думаючи пішов ва-банк. Він пішов до нового керівника видав список усіх платників, хто перебував у нього на гачку.  В обмін на цей список ця “людина” попросила залишити його на посаді, поки він не знайде собі місце в іншому регіоні! Та як через короткий час з’ясувалося список був далеко не весь, частину підприємців він залишив собі.

І питання його подальшої кар’єри знов повисло у повітря.

Час йде, а Євгена бояться брати навіть на рядову посаду в будь-який регіон!

Користуючись родинними зв’язками, Євген Анатоліойвич знов врятувався, йому надають можливість тимчасово перевестись до прокуратури Київської області на посаду заступника начальника відділу нагляду за податковою. Але, як нам розповіли, прокурор області особисто сказав йому не ходити на роботу, та не лізти в робочий процес відділу, заздалегідь знаючи його можливості — «ловкость рук и никакого мошенничества».

Безумовно це не могло влаштовувати амбітного бізнесмена. Час йшов і Євген якимось дивом опинився в Офісі генерального прокурора. До сих пір невідомо, хто поклопотав за Євгена, однак здається, цей хтось не досить детально вивчав його біографію.

І ось він на вершині Олімпу.

Після тривалої паузи він починає свою бурхливу діяльність. Проте тепер вже в масштабах всієї України! Надати нам інформацію про всіх кто йому платить, як сказав наш співрозмовник, просто не можливо, бо цей список не на одному аркуші А4, однак в цілому схема роботи змінилася не сильно:

-конвертаційні центри від 1,5%

-сільгосппідприємства 1200 грн з га;

-АЗС 1000-2000 літрів в місяць;

Результатом такої плідної роботи «прокурора» є:

Декілька квартир в м.Києві;

Земельні ділянки в Києвській, Закарпатській, Харківській областях;

Land Rover  (2017 року)

BMW X5 (2018 року)

Та багато іншого, що оформлено на його родичів та друзів.

При цьому Євгеній, будучи людиною вибагливою та цілеспрямованою, не любить витрачати час на справи, які пов’язані із розслідуванням злочинів вчинених високопосадовцями та іншими впливовими злочинцями. Саме тим чим повинні займатись підпорядковані йому прокурори, а більше полюбляє працювати з банками, податками, конвертаційними центрами, там де грошенята водяться!

Нам стало цікаво, як же почуває себе Євген, в умовах воєнного стану, може плідно працює, може допомагає армії. ми були не досить стильною здивовані, дізнавшись що за військовий час, стосовно Євгена навіть будо декілька публікацій про те як він їздив та намагався збирати данину з підприємців Києва, вже після початку війни.

Розуміючи складність поточної економічної ситуації для обдирання бізнесменів, Євген, як справжній фінансист, орієнтується на ринку і знайшов собі  новий бізнес-проект. Він торгує майном, що належить росіянам в Україні, яке повинно бути конфісковано в дохід держави, а гроші передані на потреби армії та оплату заробітної платні Євгена.

Він торгує ним по заниженій вартості та намагається максимально утримувати його в своїх руках, забрати у всіх служб матеріали, що стосується майна рф та обернути його на свою користь. На разі в його полі зору майно АЗС «ТАТ-нефть», міндобрива ТОВ «Август-Україна» та інші.

Цікаво в цій історії лише  питання:

— Чи знає Ірина Валентинівна про таких талановитих підлеглих, та чи усвідомлює Євген що з ним зроблять наші захисники, коли повернуться з фронту з перемогою і почнуть  розбиратися з внутрішніми ворогами?

Загрузка…