Суд над вандалом, який спаплюжив пам’ятний знак загиблим у теракті 22 лютого 2015 року

21 липня 2016 року Фрунзенський районний суд м. Харкова під головуванням судді І.Ульянич провів третє судове засідання у кримінальній справі щодо хуліганських дій В.Градюшко.

фото insidernews

Вірніше, слухання справи було перенесено у зв’язку з неможливістю бути присутнім в судовому засіданні одного із учасників процесу за його клопотанням.

21 липня до залу суду прибули підсуддний, його мама, захисник підсудного та новий прокурор.

Нагадаємо, що згідно пред’явленого обвинувачення підсудний обвинувачується в тому, що 27 лютого 2016 року разом із «невстановленою особою» здійснив спробу повалення пам’ятного знаку загиблим у теракті 22 лютого 2015 року, а коли це не вдалось, то вони розписали словами: ХУНТА, ХНР та розкидали і розтоптали квіти, які були покладені до пам’ятного знаку.

Проте, чомусь до суду притягнута лише одна особа. Слідство не встановило оту загадкову «невстановлену особу». Крім того, в обвинувальному висновку мова йде про написи нецензурних слів. Проте, серед написів чітко проглядається слово «хунта», яке так люблять вживати пропагандисти ворога, маючи на увазі владу в Києві. Очевидно, що мотиви такого відношення до пам’ятного знаку, а відповідно і до загиблих людей в теракті, – це не просто хуліганство, а ненависть до України і всього українського та проросійські погляди. В усякому разі якраз така риторика йде від ворога, Російської Федерації, яка розв’язала гібридну війну проти України і у своїх цілях використовує таких, як В.Градюшко та «невстановлена особа». І якось дивно виходить, якщо в такій справі правоохоронні органи не здатні встановити особистість «нестановленої особи», то що тоді говорити про більш складні злочини? Ні в попередньому судовому засіданні, ні в тому, що відбулось 24 червня чомусь ніхто із потерпілих у справі не порушили ці питання ні до представника обвинувачення, ні до суду.

У попередньому судовому засідання підсудний, який ніде не працює і не навчається, свою вину визнав, визнав також нанесені своїми хуліганськими (?) діями збитки (мова йде про 800 грн.), пов’язані із відновлення пошкодженого пам’ятного знаку, але не визнав цивільні позови від родичів загиблих у теракті 22 лютого 2015 року. Потерпілі у справі, родичі загиблих, подали заяви про розгляд справи у їх відсутності, то ж надали право судді І.Ульяніч вирішувати їх цивільні позови за її власним переконанням.

Наступне судове засідання призначене на 11-00 годину 17 серпня 2016 року.

 

Загрузка…